Почистване на баня: 10 гениални трика, за които вероятно не знаете

Работата по почистване на баня е важно, но понякога тази работа може да изглежда завладяваща и уморителна. Някои трикове обаче за почистване на баня мога да ви помогна да завършите работата безпроблемно.

За да улесните почистването, ето 10 гениални трика за Почистване на баня, които ще действат като Терапия на апартаменти, за което вероятно не сте знаели.

1. Премахнете петна от грим с пяна за бръснене

Малко пяна за бръснене може да ви помогне да премахнете петна от грим от кърпи. Нанесете пяна за бръснене върху петното и го оставете да действа около десет минути, преди да намажете зоната с чиста кърпа. След това изплакнете със студена вода и сложете кърпата в пералнята.

2. Почистете душ слушалката с найлонова торбичка и оцет

Увеличете водното налягане на душа си, като почистите душ слушалката, за да премахнете минералните отлагания. Развийте главата на душа и накиснете в купа с вряща вода и ½ чаша оцет за 10 минути. Ако не можете да извадите главата, напълнете найлонов плик с такава смес вода и оцет и го закрепете някъде. Оставете го така да седи цял час.

Трик за дълбоко и бързо почистване на душ слушалката: Напълнете торба с разреден оцет и я хванете около главата на душа (можете да направите това с батерията на мивката) и я оставете да остане за една нощ. По чудо ще стопи петната.

3. Дръжте вълшебни гъби за много повърхности в банята

Вълшебните гъби с много спектърно приложение са много полезни за почистване. Тъй като имат абразивна меламинова пяна в състава си, те могат дълбоко да почистят много неща – от фугите фаянс до маратонките. Активира се в контакт с вода, така че дръжте такава в банята и можете да я използвате за бързо почистване на ваната и плочките, преди да вземете душ.

4. Как да избегнем кръстосано замърсяване на гъби за миене на съдове

Гъбите за съдове са подходящи за много домакински задължения, но са пълни с бактерии. И все пак, ако преди да ги хвърлите, искате да използвате повторно старите, за да почистите други повърхности, като банята или подовете, ето един трик: когато замените гъбата за съдове с нова, отрежете на старата ъгъла. По този начин не рискувате да объркате гъбите и да замърсите чиниите, които миете.

5. Използвайте кука за плика с боклук

Колкото и достъпен и прост да е пластмасовият кош за боклук, чантата има тенденция да се плъзга надолу. Монтирайте скоба върху кошчето с главата надолу, за да хванете торбата. Това няма да й позволи да се подхлъзне и така ще бъде здраво прикрепена към боклука.

6. Почистване на процепи с азиатски клечки

Азиатските клечки за хранене са не само полезни за китайската храна, но можете да ги използвате за почистване на зоните, където се натрупват батериите. Такива са мивката в банята и кухнята. За целта увийте пръчка в плат от микрофибър и почистете старателно зоните, където е по-трудно да се достигне.

7. Използвайте бебешки шампоан за почистване на грима от тъкани

Точно, както нежно премахват себума и мръсотията от косата, бебешкият шампоан може да почисти повърхностите на петна от грим. Навлажнете кърпа с вода и сложете капка бебешки шампоан, за да почистите петната от грима. Можете също да използвате шампоан като сапун за почистване на четките за грим.

8. Превърнете четката за зъби в инструмент за почистване

Не изхвърляйте четката за зъби, когато я замените, защото можете да я използвате повторно при почистване на банята. Сварете малко вода и след това сложете четката за зъби в нея за десет минути (след като сте спрели котлона). Извадете четката за зъби с клещи или пинсети и огънете главата й надолу. Вече ще можете да я използвате за почистване на труднодостъпните ъгли.

9. Пяна за бръснене, така че огледалото ви за баня да не се замъглява повече

Тъй като предпазва кожата ви от срязване на остриета, глицеринът от пяна за бръснене може да създаде защитен слой за огледало за баня, така че няма да се изпоти. За да постигнете този ефект, нанесете тънък слой пяна за бръснене върху огледалото и след това избършете с кърпа. Можете да направите същото с прозорците и очилата за душ, така че да не се запарват.

10. Полски метални повърхности с пяна за бръснене

Като повечето продукти за почистване, пяната за бръснене съдържа активни съставки като повърхностно активни вещества и емулгатори, с нежен почистващ ефект. Това означава, че можете да полирате метални повърхности с кърпа / гъба с пяна за бръснене, без силни химикали.

Източник: izvozva.bg

Scroll to Top