Помислете ефективно за почистване на дворове

Замисляте се, за почистване на дворове? Ако задният ви двор се нуждае от преобразяване, няма нужда да викате професионалист, защото познайте, какво? Може много добре да го направите и сами. Тук ще ви разкажем малко повече за това:

Ефективно за почистване на дворове

Как ли? Е, това е процес в три стъпки:

Чисто; Организирано; Украсено.

Как да се подготвим за почистване на задния двор

Началото на почистването на задния двор със сигурност е най-завладяващата част. Трудно е да разберете откъде да започнете, особено когато се занимавате с множество проблемни области. Всъщност мотивацията ви има склонност да понася удари, когато си помислите за огромното количество работа, което се влага в голям проект за почистване „Направи си сам“ като този.

Независимо от това, дори началото на почистването на задния ви двор може да бъде разделено на подзадачи, които помагат за облекчаване на тежестта, като същевременно гарантират, че започвате с правилния и по ефективен във времето начин. Планирайте своето почистване на дворове.

И така, може, да започнете, като първо трябва да сте подготвени за почистването.

  1. Подгответе почистващите консумативи и помощни средства

Почистването на външни пространства е много различно от почистването вътре във вашия дом. И така, първото нещо, което трябва да направите, е да проверите дали разполагате с правилните консумативи за почистване и други артикули, необходими за вашия проект по почистване на задния двор. Допълнителна информация за това може да откриете тук: https://www.izvozvane.com/pochistva-dvorove.

Ето още, какво ще ви трябва:

Твърда метла;

Лопата;

Кърпи за прах;

Препарат за почистване на бетон на открито;

Течен препарат за съдове;

Скрубери;

Твърда четка за почистване;

Торби за боклук;

Големи картонени кутии (за опаковане или даряване на артикули);

Устойчиви гумени ръкавици;

Маска за лице;

Леки, изтъркани дрехи;

Шапка.

  1. Преценете района

Огледайте се и си отбележете нещата, които трябва да направите. Когато изброите всичко, което трябва да се свърши. Едва, тогава може да приоритизирате задачите и да започнете да почиствате задния двор по организиран начин. Основните задачи за почистване могат да включват почистване на дървени мебели в задния двор, изхвърляне на счупени или износени предмети, търкане и обезцветяване на бетон/павета и градинарска работа като изскубване на плевели и подрязване на жив плет. След като сте направили задълбочена оценка на двора, може да преминете към процеса по почистване. Съберете всичко старо излишно, непотребно, разхвърляно и изживяло живота си.

  1. Почистете мебелите, играчките и т.н

След като задният ви двор е напълно почистен, не бихте искали да го поставите с мръсни, прашни неща. Така че, в зависимост от текущото им състояние, ще трябва да избършете тези предмети просто или да ги почистите основно. Започнете с почистване на праха от осветителните тела, саксиите и съществуващите тела/инсталации около задния двор. След това почистете играчките и мебелите в двора, като първо ги измиете с маркуч и след това изтъркайте парчетата с мек препарат за съдове и вода. Само едно бързо търкане и изплакване трябва да свърши работа, но за по-дълбоко почистване добре е да използвате топла вода и почистващ продукт за борба с мазнините.

След като почистите мебелите и играчките в двора на вашите деца, оставете ги отпред да изсъхнат, докато се върнете към почистването на останалата част от двора.

  1. Подредете градината и моравата

Докато другите зони около задния ви двор започват да се оформят е време да насочите вниманието си към градината. Седнете на табуретка, за да не се навеждате и да напрягате гърба си; това също е добър начин да пестите енергия, докато се грижите за градината си.

За начало премахнете мъртвите растения и изсъхналите листа; издърпайте плевелите и подрежете мъртвите клони. С вашите градински ножици подрежете живия плет и храстите, за да им придадете спретнат вид и хубава форма. Ако в градината ви няма нищо повече, което да се нуждае от работа, изгребете всичките боклуци от двора си и ги съберете в чували за боклук. За това от полза може да са ви услугите на izvozvane.com. Завършете, като подстрижете тревата по ваш вкус.

Последното нещо, което трябва да направите е да върнете мебелите, саксиите, орнаментите, играчките и т.н. и да оформите своя чист двор.

Scroll to Top