Възможни неизправности при автоматично заключване на автомобила

Изправността на автомобила зависи от много фактори, така че собствениците на автомобили следят отблизо работоспособността на основните компоненти. Те слушат двигателя, проверяват спирачките, наблюдават фаровете и състоянието на колелата. Но автоматично заключване обикновено се забравя, докато не се счупи.

Те трябва да бъдат взети толкова сериозно, колкото и другите части на автомобила, за да не се повредят ключалките в най-неподходящия момент. По-добре е да предотвратите възникването на проблем, отколкото да губите време и нерви по-късно за решаването му. Просто се обадете на професионален ключар.

Брави на вратите: неизправности

За да проверите дали щифтовете са износени, просто поставете ключа в заключващия механизъм. Ако ключът виси нагоре и надолу свободно дори без видими усилия от ваша страна, тогава щифтовете са износени. Най-добре е да замените такава ключалка възможно най-скоро. Може да се задръсти по всяко време и в това състояние ключалката може лесно да се отвори с отвертка, друг ключ или главен ключ.

За да се предотврати навлизането на мръсотия и прах в заключващия механизъм, почти всяка ключалка има подвижен капак. Когато вкарате ключа в ключалката, капакът на ключалката се избутва отстрани посредством пружина. И когато извадите ключа, той се връща в първоначалното си положение.

Когато капакът на ключалката на автомобила престане да функционира, механизмът става достъпен за прах и други замърсители. В резултат на това в близко бъдеще той ще се запуши и ще спре да работи.

Подвижните части в ключалката подлежат на износване. Първата камбана, която елементите на ключалката са започнали да се износват, ще бъде завъртането на ключа при дръпване. Такава неизправност може лесно да бъде коригирана от майстори-ключари.

Най-важното е да не изпадате в паника в такава ситуация. Не използвайте агресивни течности или машинно масло за смазване на ключалката, което ще доведе до спиране на цялостното функциониране на ключалката.

Как да проверите износването на ключалката?

Опитайте да издърпате ключа, когато той е обърнат в положение включено. Ако ключът отстъпва лесно, тогава ключалката е силно износена. Трябва да се промени възможно най-скоро.

Ако колата не стартира, но сте сигурни, че ключалката работи правилно, тогава проблемът е в електронния ключ за запалване. Нашите специалисти лесно ще се справят с този проблем. В някои случаи, ако ключът за запалване е монтиран в корпуса на ключалката, заключващият механизъм ще трябва да бъде напълно променен. Зависи от марката на автомобила. В повечето автомобили обаче ключът за запалване може да бъде заменен без заключване.

Бравите за автомобили са същата част от автомобила. Те също се нуждаят от внимателни грижи и навременна поддръжка. Ако имате някакви проблеми с ключалките за автомобили, незабавно се обадете на майстор-ключар.

Scroll to Top