Как да планирате почистване на клошарско жилище

Когато питате: Как да почистите изключително занемарен дом или да планирате почистване на клошарско жилище, значи наистина се нуждаете от допълнителен контекст. Това е така, защото „занемареният дом“ на един човек може да бъде „разхвърлян дом“ за някой друг. Един човек „има нужда от малко подреждане“ може да бъде „дом на купувач“ за друг.

Как да планирате почистване на клошарско жилище

И така, без значение, в какво състояние е домът, има някои много прости стъпки, които може да следвате. Те ще ви помогнат да стигнете до желаната от вас чистота. Само не забравяйте, че почистването може да прилича повече на маратон, отколкото на спринт. Това, особено ако по природа не сте особено чист или подреден човек. Със сигурност не искате да преминете част от пътя и да останете, без ентусиазъм.

Така следвайте тези ключови стъпки, за да помогнете не само да постигнете правилния резултат, но и да поддържате мотивацията.

Стъпка 1 – формулирайте план, преди да започнете почистването;

Стъпка 2 – Поставете си някои цели и се наградете;

Стъпка 3 – Намерете и организирайте правилните консумативи за почистване;

Стъпка 4 – Разчистете и съберете боклука;

Стъпка 5 – Започнете дълбоко почистване, стая по стая;

Стъпка 6 – Премахнете силното натрупване;

Дълбоко почистване преди и след

Формулирайте план, преди да започнете почистването

Много е лесно да се демотивирате и да се затънете в потенциалната сума, която трябва да направите, когато започнете почистване на къща, която е била пренебрегната. Фразата, която често ми идва на ум, е, че дърветата не могат да видят дървата, затова често домовете стават все по-лоши и по-лоши, защото хората се демотивират, преди дори да са започнали.

Ако започнете с изготвяне на план, ще се почувствате по-малко плашещо. Може да си поставите цели и да направите всичко да върви по-гладко. Стъпките по-горе могат да формулират голяма част от вашия план, така че не е трудно да го направите, но е добре да го персонализирате, за да ви подхожда. Може да сте от хората, които трябва да го разделят на по-малки задачи.

Другото нещо, което трябва да запомните е да решите, с какво ще може да се захванете и какво ще търсите за професионално почистване. Така, например може да видите за почистване на клошарско жилище и да наемете от тук.

Например, ако домът е толкова занемарен, фурната често може да бъде особено лоша зона и ще изисква много енергия и време. Плюс това, след като приключите, може да не сте прекалено доволни от крайния резултат. Така може би си струва да възложите това на професионален почистващ препарат за фурни, за да може да се съсредоточите, върху други неща.

Другата област, с която да обмислите различни варианти, са килимите. Занемарените домове обикновено са много прашни и това може да се натрупа, върху килимите. Тези следи са трудни за премахване. Другото нещо, което трябва да имате предвид е, че килимите са извън спестяването, така че подмяната им може да е по-добрият вариант.

Поставете си някои цели и се наградете

Това може да е част от вашата задача за създаване на план, но също така е добре да го направите, след като завършите плана си. Всичко е около мисленето и мотивацията, които са от първостепенно значение при извършване на задачи за дълбоко почистване. Лесно е да загубите мотивация и да се откажете, особено ако не сте човек, който обича да чисти. Все пак, много хора просто мразят чистенето, така че защо не се наградите?

Когато имате план, ще е лесно да си поставите някои цели или просто е хубаво да се мотивирате.

Намерете и организирайте правилните консумативи за почистване

Най-бързият начин да загубите мотивация е да нямате подходящите почистващи препарати. След това ще трябва да отделите време, за да отидете и да вземете правилните консумативи, което ще ви забави и ще ви откъсне от текущата работа.

Важно: Много хора не осъзнават или не обръщат достатъчно внимание на факта, че почистващите разтвори често са предназначени да вършат една работа и ако се използват за друга работа, те просто няма да бъдат ефективни.

Разчистете и изхвърлете боклука

Първата истинска задача във всяко почистване е да разчистите кофата за боклук и да се организирате.

Препоръчително е да имате готови кутии за съхранение, няколко подложки за кошчета под ръка и кутиите за рециклиране или кошчетата да са празни и готови за работа, да ги подредите и след това просто да пуснете нещата в правилната кутия.

Малък съвет, когато решавате, какво да премахнете от стаята, заложете на нещата, които не сте докосвали, през последните 12 месеца. Именно те трябва да си отидат, независимо дали е в кошчето за благотворителност или за рециклиране.

Започнете стая по стая

Винаги е най-добре да работите стая по стая и да работите методично. Започнете от стаята, която ще има най-добро въздействие върху вас, ако живеете в дома и кухнята е тази, която ви разочарова повече от всичко, тогава започнете от там. След като завършите една стая, това обикновено ще ви помогне да почистите останалите стаи.

Премахване на тежки натрупвания

Ако домът е наистина занемарен, ще има зони с тежко натрупване и трябва да използвате правилните методи, за да премахнете това натрупване. Почистването и невъзможността да премахнете натрупването, ще бъдат обезсърчаващи и много разочароващи, когато завършите почистването, но ще трябва да направите това по правилния начин, за да може да премахнете натрупването.

В заключение:

Справянето с почистването на изключително занемарен дом е трудна работа, както и начините да планирате почистване на клошарско жилище. Независимо от всичко, трябва да се опитате да получите помощ. Независимо дали това са приятели и семейство или професионални чистачи. Направете това, което трябва и може да си позволите, едно нещо, което да запомните, а именно, че накрая ще си струва.

Запомнете: Занемареният имот може да повлияе на настроението на хората, дори когато не го осъзнаваме.

Източник: Evro.Center

Scroll to Top