Как без усилие да местите тежки мебели – извозване на стари мебели София

Планирате извозване на стари мебели София и ви трябват насоки. Вижте в тази статия, нашите съвети…

Ако сами се местите или ако искате да ремонтирате стая в дома си, е необходимо да преместите мебели, които понякога могат да се окажат много тежки. За да успеете да ги раздвижите, ето няколко практични съвета, които ще ви улеснят, без да наранявате гърба си.

Успешно преместване на мебели, без усилие е възможно. Това смятат от чистачи.соm и ето още, какви идеи и насоки ни дават:

Купете плъзгащи се подложки за преместване на мебелите

Първото решение е да закупите тефлонови фишове в магазините за строителни материали, които са лепило или пирони, в зависимост от пода. Евтини, тези малки аксесоари са много ефективни. За да монтирате тези мебелни пързалки е необходимо да ги поставите под всеки ъгъл на обекта, който искате да преместите.

Повдигнете ъглите на шкафа един по един, за да се плъзнете под плъзгача. Внимавайте, мекият ръб на подложката трябва да е в контакт със земята, за да улесни движението.

Сега натиснете шкафа в желаната позиция.

Използвайте капачки за бутилки или тапи

За да преместите мебел без усилие, друг трик е да плъзнете капака, като например буркан за конфитюр, под всеки от краката на мебелта, която искате да преместите. Тези импровизирани пързалки могат да бъдат направени и с капачки за бутилки, в зависимост от размерите на краката на мебелите, които ще се сменят.

Този метод е особено препоръчителен, когато подовото покритие се състои от килими или ако има килими на пода, тъй като капаците и тапите се плъзгат много лесно върху тези материали.

Използвайте кърпа, за да плъзнете дадена мебел

По време на преместване може да използвате кърпи или подвижно одеяло, за да преместите мебелите си.

Повдигнете леко шкафа, като го наклоните или използвате лост.

Под всеки мебелен крак плъзнете кърпа, сгъната на няколко слоя. Използвайте вълнени кърпи, този материал ограничава триенето и улеснява движението, особено върху восъчни подове.

Преместете шкафа на желаното място.

Преместване с одеяло

Подвижното одеяло е ефективен заместител на кърпи или подложки. Недостатъкът му е, че трябва да може да го плъзнете напълно под мебелта, която искате да преместите. От друга страна, този аксесоар може да бъде много полезен, защото може да помогне за преместването на мебел по стълбите.

Поставете одеялото изцяло под мебелите, които ще премествате.

След като устройството е инсталирано, дръпнете капака, за да преместите шкафа в желаната посока.

Ако искате да вземете стълба, при условие че не е твърде тясна, трябва да постъпите по следния начин:

Поставете одеяла на всяко от стъпалата. Това създава подплатен матрак, който улеснява слизането от мебелите.

Поставете одеяло под гардероба и го издърпайте нагоре по стълбите.

Имайте предвид, че трябва да избягвате да извършвате тази операция сами и е по-добре някой да ви помогне, за да избегнете инцидент, особено ако мебелите са тежки. Това е важно и ако планирате извозване на стари мебели София.

Използвайте колела за преместване на тежки мебели

Ако мебелта, която трябва да преместите е върху равна, гладка и твърда основа е възможно да използвате ролки, за да я плъзнете. Може да използвате дръжки за метли, дървени корнизи за пердета или дори PVC тръба.

Поставете ролките под шкафа.

Натиснете шкафа, като внимавате ролките да не се отделят.

С тази техника преместването на една мебел не изисква почти никакви усилия!

Използвайте количка за транспортиране на мебелите

И накрая, за лесно преместване на мебел има опцията за транспортиране под форма на камиона, наричан още „дяволът“. Тази техника изисква малко повече сила от предишните, тъй като е необходимо да успеете да поставите мебелите или тежкия предмет върху количката. След като сте готови, ръчно закарайте камиона до желаното място.

Повече инфо разберете от тук: https://www.xn--80apb8af1ae.com/%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F.

Scroll to Top