Промоциите в емаг – ето, как да спестите пари при пазаруване

Ако по-рано, за да спестите пари, беше достатъчно просто да останете у дома, то сега появата на онлайн магазини само увеличи изкушението да се купува все по нещо.

Промоциите в емаг – ето, как да спестите пари при пазаруване

Рекламите и промоциите ни заобикалят навсякъде. Как да спестим от покупки е първото нещо, за което мислим, когато отидем в магазина. Днес ще ви запознаем с някои Лайфхакове за пазаруване.

Купуването на ново нещо винаги е приятно. Особено хубаво е, когато получите не само ново нещо, но и отстъпка.

За да изпитате удоволствието от пазаруването възможно най-често, може да използвате универсални съвети. Подходящи са за всички любители на шопинга. Може би вече използвате някои, а други бързо ще станат ценно откритие за вас. Вижте как:

Карти за отстъпка

Картата за отстъпка ще ви помогне да спестите много в магазините. Тя бива три вида.

  • Кумулативна

От всяка покупка на картата се начислява определен процент, след което тази сума може да се използва при следващо плащане. Например, плащате цялата цена на стоката или само определена част.

  • Фиксирана отстъпка

Осигурява постоянна отстъпка за определен процент. Често картите са разделени на нива и ги раздават за покупки за определена сума. Например, в началото купувачът получава карта за 3%, а когато общата сума на покупките е 1000, продавачът ще увеличи отстъпката до 25%.

  • Отстъпки за продукти със специални ценови етикети

В някои магазини отстъпка за „цветни“ ценови етикети може да се получи само с карта на купувача. Също така, специални оферти и промоции са достъпни за собствениците.

За щастие, дните, когато трябва да носите купчина пластмасови карти в портфейла си, отдавна са отминали. Те бяха заменени от мобилни приложения, където можете да изтеглите цялата информация за вашия пластир.

Намирането на най-добрата цена е още една стъпка към съзнателното пазаруване

Освен това много търговци свързват карта за отстъпка с телефонен номер. Просто трябва да продиктувате номера на касата, за да получите натрупване.

Бонус програми

За да „принудят“ купувача да се върне отново, продавачите натрупват бонуси, които могат да се използват за плащане на стоките при следващото посещение. Например в промоциите в емаг има много такива.

Магазинът натрупва бонуси като благодарност за покупки или от време на време раздава „просто така“. По правило последните действат за кратък период от време, така че собственикът да купи нещо по-бързо.

Бонусите също така могат да плащат цялата цена на стоките или само част от тях.

В заключение:

Сами виждате, че има много начини да спестите: следете продажбите, промоционалните кодове и промоциите. Комбинирайте тези методи и пазаруването ще ви зарадва двойно.

Scroll to Top