Лайфхакове за почистване на апартамент с отпадъци

Когато става дума за почистване на апартамент, малко са късметлийките, които могат да се насладят на чистенето. Обикновено, когато вземем парцала, не мислим за това, колко чиста и светла правим къщата си. По-вероятно е да мислим за това, че следващите няколко часа могат да бъдат прекарани много по-приятно.

И, за да не ви обземат подобни мисли, вижте някои лесни лайфакове около почистване на апартамент с отпадъци, които да облекчат ежедневието ви.

Вземете кутия с инструменти

Всеки път лекото почистване се проточва, защото не може да намерите гумени ръкавици или подходящ парцал? Дразните ли се от необходимостта да тичате за всяко внезапно необходимо като почистващ препарат за стъкло? Опитайте се да съхранявате всичко необходимо за почистване в един преносим контейнер и го вземете със себе си там, където сте започнали да чистите. Между другото, още един съвет: вземете и кошница или торба за боклук, за да не ходите с всяко парче хартия до кофата в кухнята.

Дръжте парцал под ръка

Да, просто ви посъветвахме да съберете всичките си почистващи средства на едно място, но ето нещата, от които се нуждаете за минимално почистване – парцал и универсален почистващ препарат – най-добре е винаги да имате под ръка. Създайте си навик да ги съхранявате в банята, тоалетната и кухнята. Така вероятността да почистите мивката, но да се откажете, само защото нямате под ръка парцал, ще е минимален.

Запасете се с всичко необходимо

Някои са убедени, че целият апартамент може да се измие със сапун за пране, докато други предпочитат да купуват специални продукти за всеки тип повърхност. Помислете как се чувствате относно почистване на апартамент с отпадъци. Как съставяте своя списък с основни неща. Например осигурете си: гумени ръкавици, памучни и микрофибърни кърпи, четка, стара четка за зъби, метална гъба, хартиени кърпи, бъркалка и кофичка, четка и моп за прах, прахосмукачка, универсален препарат, препарат за почистване на стъкла. Добавете или намалете този списък и направете запас от средства и инструменти. Ако ви е нужна помощ, не се колебайте да потърсите https://hamalski.com/pochistvane-apartament-mebeli-izvozvane.

Изберете красиво и модерно

Съветите и рецептите на баба са изпитани във времето. Технологията, обаче не стои неподвижна и веднъж на няколко години си струва да преразгледате възгледите си, как да почиствате къщите. Микрофибърните кърпи наистина не оставят влакна и абсорбират точно толкова влага, колкото е възможно; Лакът за мебели придава блясък и просто прави почистването по-здраво и приятно. Между другото, добрият външен вид на четките, ръкавиците и парцалите е гаранция, че често ще искате да ги вземете в ръце.

Купете си добра прахосмукачка

Прахосмукачката е основният помощник в почистването на къщата. Няма значение коя: ръчна прахосмукачка-моп, робот. Всичко, което може да се носи лесно в ръката, да се тегли на колелца или сложна машина със стотици функции, важното тук е, че е удобно за вас да използвате това. Уверете се, че устройството има достатъчно дюзи. Необходими са минимум четки за почистване на книги и мека мебел и дълъг тесен чучур, за да премахнете праха от пукнатините.

Между другото, не се колебайте да потърсите съдействие относно почистване на апартамент с отпадъци. Това прави живота много по-лесен.

Източник: hamalski.com

Scroll to Top