Полезни съвети – почистване на апартамент с отпадъци, след строителни и ремонтни дейности

Може би и вие търсите някои полезни съвети за почистване на апартамент, след ремонт и тук сме подготвили някои от тях. За тях е препоръчително да почиствате и това, откъде да започнете ще ви представим и идните редове. Тук споделяме някои ценни съвети. Ето и тях, започнете с почистване на апартамент с отпадъци:

Полиране и измиване на прозорци

Прозорците и рамките обикновено са покрити с много прах. Ако върху стъклото има остатъци от силикон или лепило, първо използвайте скрепер. Следи от боя около ръбовете на панелите на прозорците могат да бъдат отстранени с памучна вата, напоена с лакочистител.

Следващата стъпка е да измиете прозорците, рамките и первазите с парцал, напоен с топла вода с добавка на 2-3 с.л. лъжици оцет. (Дестилираният оцет е един от основните почистващи препарати и върши работата перфектно.) Другият начин, разбира се е да използвате обикновен препарат за прозорци и парче плат или хартия.

Следи от силикон се премахват

Ако откриете следи от силикон, не бързайте да ги търкате с влажна кърпа, защото ще влошите още повече. Изчакайте да изсъхне и след това внимателно го почистете или отстранете със скрепер.

Различни маслени петна

Ако не може да почистите различни петна след ремонт по обичайния начин, опитайте с амоняк (разтвор от амоняк и вода).

Миризмата на прясна боя

След ремонт понякога миризмата на прясна боя остава дълго време. Ако това ви дразни, поставете купи и кофи с вода в стаята и водата лесно ще поеме неприятната миризма.

Може също така да запалите свещи, да ги подредите в настилката и да оставите за няколко часа. Може да нарежете лимон или лук на филийки и да оставите в стаята за известно време.

Почистване на пода

Почистването на пода е от съществено значение и е последната стъпка за почистване след ремонт. Преди да използвате какъвто и да е препарат, първо избършете всички повърхности от прах и мръсотия с влажна кърпа. Може дори да го направите два пъти. След като сте почистили повърхностите, може да измиете пода с препарати и след това да почистите перваза. Ако имате дървен под, тогава е по-добре да използвате специални препарати, които предпазват дървото от надраскване и удължават живота му.

Разтвор от 1 литър вода и 2-3 с.л. лъжица лимонов сок (или оцет) прави чудеса за почистване на подове от плочки и линолеум.

Почистването на апартамент след ремонт може да отнеме повече от един ден и да много време и усилия. Количеството почистващи продукти и усилията, които ще положите, са огромни. Прозорци, подове, стени, тавани, мебели, всичко трябва да бъде перфектно почистено, за да извлечете максимума от ремонта. За да постигнете отлични резултати, трябва да похарчите много усилия и енергия. Нашата компания за почистване depo.bg ще направи за вас цялата работа по почистването на апартамента след ремонт на много високо ниво, с качество и в най-кратки срокове.

Повече за всичко това, четете тук: https://www.depo.bg/ceni.

Scroll to Top