Почистване на мазета и тавани като превенция срещу вредители

Почистете тавана и мазето си, за да предотвратите от вредители.

Знаете ли, че периодичното почистване на мазета и тавани може да подобри качеството на въздуха в дома ви? Наред с това досадните гризачи и буболечки, най-често са привлечени от мръсни и разхвърляни помещения. Такива често се оказват нашите мазета и тавани.

Чистото таванско помещение помага за предотвратяване разпространението на микроби и болести, като същевременно елиминира гризачи и насекоми. Тук на помощ се явяват услугите на SMETISHTE.COM. Как да планирате всичко, вижте в следващите редове:

Проверявайте редовно тавана си за проблеми

Поставете си за цел редовно да проверявате здравето на вашето таванско помещение; спестява ви пари и време, като се справя с проблемите, преди да са се превърнали в проблеми. Отделяйте един ден всеки месец, за да почистите от боклуци, струпвани с времето, за да отстраните праха, да почистите трудно достъпни места и да проверите изолацията и други открити материали. Прегледайте за мухъл, плесен или други повреди. Ако използвате тавана си като място за съхранение, организирайте редовно вещите си, като водите списък на това, което имате. Всичко, от което не се нуждаете премахнете от терените.

Почиствайте мазета и тавана на всеки шест месеца

Опитайте се да почиствате помещения като мазе, таван, гаражи други прилежащи помещения към жилището си, поне един път на всеки шест месеца. Ако живеете в по-топъл климат, опитайте да почиствате в началото на есента и пролетта, когато температурите са поносими. Преди почистване сортирайте и изхвърлете или дарете всичко, което не искате или използвате. След това се отървете от паяжините и проверете евентуално за вредители. Накрая почистете с прахосмукачка, за да премахнете прах и отломки.

Започнете голямото почистване на мазета и тавани сега

Организирайте и разчистете тавана, преди да пристигне екип за почистване на мазета и тавани на място. Започнете с големите предмети. След това съберете дрехи, произведения на изкуството, домашен декор и други по-малки предмети, за да решите какво може да отиде и да остане. Организирайте нещата, които искате да съхранявате в кошчета и ги етикетирайте за бъдеще. След това се отървете от всичко, което не пасва. Завършете, като подредите големите мебели в подредени редове, попълните празните места с етикетираните кошчета, премахнете всички предмети и почистете най-накрая и пода на излизане.

Бъдете съзнателни по отношение на съхранението

По-трудно е да преместите предмети на тавана, отколкото да изхвърлите на боклука. Все пак, достъпът до много тавански стаи става, чрез спускаема стълба. Поради това се уверете, че всичко, което местите е спечелило квадратните метри, които му давате. За дългосрочно съхранение използвайте устойчиви на атмосферни влияния пластмасови кутии и големи етикети.

Когато почиствате таванското си помещение, планирайте всичко да става на интервали. По този начин можете да постигнете сериозен напредък във всяка сесия, без да се изтощавате или наранявате. Експерти за почистване на мазета и тавани ще са от голяма полза на тези, които не разполагат със свободно време, имат физически или здравословни проблеми или чисто и просто такъв тип дейности не са в категорията им – свойствени.

Организацията на вашето мазе или таванско помещение

Организацията на мазета и тавански помещения е от ключово значение за запазването на терените в ред и чисти завинаги. Не забравяйте да етикетирате и организирате кутии и кошчета. Може да дръжте често използваните предмети по-близо до входа. Разчистването в средата на годината може да ви помогне да включите семейството си и да направите почистването по-бързо. Повече идеи, съвети, насоки или съдействие за подобен тип дейности, потърсете и на този адрес: https://smetishte.com/pochistvane-mazeta-tavani-izvozvane-smetishte.

Разчистете преди пристигане на екипите за почистване

Друга добра стратегия е да съберете от терените си всичко, което смятате за важно и необходимо. Преди почистване е жизненоважно да разчистите и отстраните от пространството, колкото е възможно повече неща, които все още смятате за важни. Това ви помага да почиствате труднодостъпните места и да се движите по терените по-ефективно, както и да улесните работата на екипите по почистване на мазета и тавани. Ето три неща, които трябва да имате предвид:

Уверете се, че носите предпазни средства като ръкавици и маска, докато почиствате тавана. Таваните могат да бъдат покрити с мухъл, прах, мръсотия, бактерии и отломки, така, че трябва да се защитите.

Използвайте прахосмукачка, когато се налага за трудно достъпни и прашни места. Така ще се отървете от целия прах, а след това може да използвате метла и моп, за да почистите всички остатъци.

Почистете вътрешните прозорци и паравани. Това ще позволи на чистия въздух да преминава свободно и ще намали концентрацията на мухъл.

Scroll to Top