12 начина да прекарате един ден сами, във ваша полза, с картини по номера

Ако не ви харесва да сте сами, може би просто не знаете, какво да правите!

Съществуват поне 12 начина да прекарате един ден сами и във ваша полза. Предлагаме ви, сега да направете това, което сте отлагали.

Искате да подредите стари снимки на твърдия си диск, но не успявате? Време е, да го направите. Пък и, ще имате една задача по-малко в списъка: „Някой ден ще го направя“.

Станете доброволец

Може да отидете на разходка с кучетата от приюта или да прекарате време с децата от сиропиталището. Разберете, какви благотворителни събития се провеждат във вашия град и направете добро дело.

Направете план за седмицата, месеца или годината

Поставете си цели за близкото бъдеще. Или просто планирайте следващата седмица и измислете меню за всеки ден.

Отидете на парна баня или сауна

Ходенето на баня изглежда като занимание за компанията, но кой ви пречи да го правите сами? Ако нямате противопоказания, това е чудесен начин да се отпуснете.

Научете интересна рецепта

Гответе необичайно ястие и организирайте романтична вечер за някой.

Направете кратко пътуване

Посетете близкия град – защо не? Прочетете кои забележителности си струва да видите, вземете раница с всичко необходимо и сменете обстановката.

Бъдете креативни

Нарисувайте малка картина. Не е нужно да сте потомък на Пикасо или да сте правили това от ранно детство. Просто опитайте с рисуване по номера и сами ще се уверите, колко лесно е това. Напишете стихотворение или разказ, съчинете песен. Може би си избирате хоби или откривате скрит талант у себе си.

Напишете писмо

Писалка или молив, върху обикновена хартия. Защо не? Вероятно имате достатъчно имейли дори, през делничните дни. Адресирайте към всеки – към себе си, приятел, роднина или идол. Напишете, каквото искате, сложете го в плик и го изпратете.

Научете нови неща

Опитайте например да ушиете плюшена играчка или запишете интересен онлайн курс. Щастливци сме да живеем във време, в което информацията е изобилна и достъпна. От това си струва да се възползвате. Поръчайте си картини по номера.

Организирайте общо почистване

Демонтирайте килера, отървете се от ненужните неща, избършете праха в най-отдалечените ъгли, измийте печката и хладилника. Апартаментът ще стане чист, килерът ще бъде свободен и ще бъдете разсеяни от належащите проблеми.

Отидете на масаж или спа

Поглезете се, отпуснете се, посветете ден на почивка и натрупайте сили за следващата седмица.

Гледайте стари филми

Федерико Фелини, Дейвид Линч, Джим Джармуш, Стенли Кубрик – надникнете в списъка с култови филми на известни режисьори и попълнете празнините. Може, просто да преразгледате нещо, което обичате. Основното нещо е да му се насладите.

Не се страхувайте да останете сами със себе си. Възползвайте се от това и се наслаждавайте на живота!

Източник: estela.bg

Scroll to Top