Какво е важно при избора на мебели

Знаете ли, че всяка десета мебел се връща в магазина? И най-интересното е, че причината не е в лошото качество на стоките.

Факт е, че преди да купят, хората не придават голямо значение в избора на ново легло или маса. На повечето им изглежда, че е разумно да се купува това, което им попада евтино. В крайна сметка нашите предпочитания, далеч не са единственото нещо, от което трябва да се ръководим.

Първото важно нещо е да определите размерите на стаята

Преди да купите мебели, определено трябва да помислите за извозване на стари мебели цена, след което да определите размерите на стаята, в която ще стои диванът или гардеробът. Ето още  важни етапа, на които следва да обърнете внимание:

Второто важно нещо е комбинацията от цветове

Този въпрос е много деликатен и зависи от вкуса, който, за съжаление, не всеки има. Не трябва да купувате зелен диван и да го носите в стая с червени тапети, където вече има синя маса. Резултатът може много да ви разочарова, тъй като не всеки ще живее в такава екстравагантна стая.

Комбинацията от напълно различни цветове е вулгарна за повечето хора, така че горният пример описва леко преувеличена ситуация. В реалния живот се случва човек да се опитва да намери нещо подходящо, но просто не успява. За мнозина изумрудените и блатните нюанси изглеждат страхотно, тъй като и двете са зелени. Всъщност те може изобщо може да не си съвпадат. Ето защо, преди да се отправите към магазина за мебели, не забравяйте да проучите снимките на интериора и да посетите приятели, които наскоро са направили ремонт. Само така ще разберете какъв стил харесвате и как да го постигнете.

Следващият момент е удобството

Много често срещана грешка е да купувате мебели, които изглеждат добре, без дори да сте седнали върху тях. Не можеш да направиш това. Красиви и модерни днес, плетените столове изглеждат страхотно само от разстояние. И ако все още можете да пиете чай върху тях, тогава определено няма да можете да вечеряте правилно. За тази цел са по-подходящи познатите столове или столове с облегалки и меки възглавници.

Не пропускайте да обърнете внимание на това, за какви цели, точно купувате мебелите

Коженият диван ще изглежда страхотно в офис, където ще седят вашите гости. Вкъщи (особено ако имате малки деца или домашни любимци) не е никак подходящо. Следите от чай и мазните петна от супа очевидно няма да го украсят и ще сте много разочаровани, че голяма сума пари е хвърлена на вятъра.

Тази точка си струва да запомните, когато купувате мебели за синове и дъщери. Не трябва да забравяте, че младото поколение е много по-активно от нас. Ако ние само седим и лежим на леглата, тогава и децата скачат, и танцуват, и играят игри. Ето, защо за дете не трябва да купувате скъпо спално бельо, предназначено за внимателно използване. По-добре е да закупите по-прост и по-издръжлив вариант, които ще трае много часове на „атаки“.

Друг важен момент е следването на съветите на експертите

Разбира се, всеки има глава на раменете си, но трябва да помним, че има хора, които разбират проблема по-добре от нас. Нищо чудно, че в магазините има асистенти по продажбите. Много често те могат да дадат много полезни препоръки и ние силно препоръчваме да ги вземете предвид.

И, разбира се, не трябва да забравяме собствените предпочитания и качеството на мебелите

Що се отнася до първата точка, всичко е просто. Ако изведнъж сте харесали необичаен диван или маса, помислете сто пъти, преди да го купите. Вероятно това е моментно хоби и след няколко дни това нещо няма да ви хареса. Тогава ще си спомните с голямо съжаление уютните модели, които сте подминали в преследване на необичайността.

Щом знаете толкова много неща, изборът на нови мебели ще бъде много по-лесно направен, а наред с това планирайте извозване на стари мебели цена с bulkom.com.

Scroll to Top