Нещата, които трябва да знаете, преди да купите кухня

Има редица неща, които трябва да бъдат съобразени при ремонт и подмяна на обзавеждане в своята кухня. Не по по-различен начин стои въпросът със самият избор на кухни.

Кои са нещата, които трябва да знаете, преди да купите кухня, предлагаме ви да разгледате сега:

Сглобяването на мебели в кухня

Не пестете от професионален монтажник. Ако нямате специфичните умения за сглобяване на корпусни мебели. Дори леко изкривяване на стелажите или вратите ще ви обърка. Наред с това може да причини повреда на механизмите.

Размер на шкафовете

Не купувайте кухня, която ще заема по-голямата част от пространството. В малката кухня пространството понякога е по-важно от функционалността.

Ръкохватки и дръжки

Най-добре е да избягвате лъскавите дръжки на вратите. По-добре е да изберете пластмаса, но без агресивно боядисване за злато, което бързо ще се износи.

Чекмеджета

Издърпващите се шкафове се избират най-добре с метални водачи и страни. Кутиите, сглобени изцяло от ламинирано ПДЧ, при небрежно използване, неизбежно ще започнат да засядат, да вдигат шум и в крайна сметка да се провалят.

Товарни

Когато избирате кухня, обърнете внимание на онези модели, които имат карго – разтегателна кухненска система. Такава трябва да е под формата на специален шкаф, в който да може да съхранявате храна или съдове. В същото време, да можете да получите достъп до тях, по всяко време. Багажът вътре може да е едно-, дву- или многостепенен. Трябва да избирате въз основа на собствени предпочитания и бюджет, но няма да намерите такъв дизайн в евтини модели кухни.

Затварящи устройства

Наличието на затварящи устройства в шкафчетата ви позволява да затваряте вратите плавно. Няма повече врати, които не са напълно затворени или в повечето случайни удряни със сила.

Аспиратор в кухнята

Аспираторът е незаменим елемент в модерната кухня. Това означава, че в кухненския комплект може да се отдели специално чекмедже с панти, което или вече съществува, или можете да изрежете отвор за изходната вентилационна тръба. Това се отнася за вградената технология.

Ако планирате да използвате вграден плот, фурната ще трябва да бъде инсталирана отделно, така че под нея да има и специално чекмедже.

Производителите на кухненски комплекти са готови да задоволят всякакви нужди на купувача. Ето, защо си струва да се започне от качеството, функционалността и дизайна, а не от марката на кухненския комплект.

Малка кухня

Ако имате малка стая за кухня, по-добре е да изберете линеен комплект с рамка от ПДЧ. След това изберете фасадата от ламинирано ПДЧ. Няма смисъл да предплащате. За любителите на къдравото изрязване и творчеството са подходящи MDF фасадите.

Отделните плотове за всеки шкаф ще намалят общата цена и ще улеснят преместването на секциите по начина, по който желаете.

Голяма кухня

За голяма кухня можете спокойно да изберете ъглова или U-образна конструкция, а за студио апартамент трябва да погледнете островната кухня, която идеално ще се впише в интериора. Ако не търсите престиж, висококачествен пост формиран работен плот ще е достатъчен в новата кухня.

Матово или гланцово?

Във всички случаи трябва да дадете предпочитание на матовите повърхности. Това, при условие, че не сте готови редовно да избърсвате вратите от пръстови отпечатъци и пръски.

Обикновена печка и кухненски комплект.

Ако планирате да използвате конвенционална печка, тогава, когато избирате размера, не забравяйте да оставите малка празнина от двете страни, така че страничните стени на шкафовете да не се влошават поради високите температури.

Работно пространство – Планирайте предварително

След като инсталирате всички домакински уреди на кухненската маса и рафтовете, трябва да има достатъчно място за готвене. По-добре е да изберете размера на кухнята с марж, тъй като с течение на времето ще бъдат закупени допълнителни електрически уреди и всякакви малки неща, които толкова затоплят душата на всяка домакиня.

Вече знаете, какво ви трябва от новата кухня?

Можете да пристъпите към избора. И, не забравяйте, че мебелите са просто бездушен предмет, а топлината и комфортът в къщата се създават от доброта и грижата на семейството, един към друг.

Scroll to Top