Бързи насоки за почистване на мазе

Бързи насоки за почистване на мазе и почистване в различни стаи от апартамент

Всяка домакиня мечтае да изчисти за един миг или по възможност някой да я замени. Ако и вие сте сред тях, предлагаме ви да продължите да четете. Може да научите някои нов трик за бързо почистване или поне да си наемете експерти. Такива са момчетата на izvozvane.com и с тяхна помощ може да планирате всичко.

Почистване на кухня

Почистването на кухнята, както и стаите, също се извършва по посока на часовниковата стрелка и отгоре-надолу. За да направите това, можете да използвате обикновена метла, която измива праха, залепнал по решетката. И може да използвате всеки кухненски препарат за миене на съдове или печки, за да почистите скарата от мазнини.

След това идва ред на лампите и корнизите се освобождават от прах. След това можете да измиете фасадите на горните шкафове, да избършете всички контакти, ключове, както и перваза на прозореца и батерията.

Един от най-функционалните елементи в интериорния дизайн на всяка кухня е престилката за стена, която предпазва работната зона от изгаряне и мазнини, точно както престилката на готвача защитава дрехите на домакинята. Тази част от стената обаче е и декорация на цялото кухненско пространство, ето защо е важно да намерите начин ефективно да почистите.

Следващите на ред са престилка, абсорбатор, плот и мивка. Тук ще ви трябват специални средства за премахване на мазнини и варовик. Изтръскайте трохите от тостера; измийте микровълновата; обърнете специално внимание на хладилника.

Не на последно място, краката на столовете, интериорните врати и пода се избърсват в кухнята: първо прахът се отстранява с прахосмукачка, последван от мокро почистване. Тук също не бива да забравяте да проветрявате стаята.

Баня и тоалетна

Почистването на банята започва в момента, в който кухнята все още не е напълно почистена. Необходимо е предварително да се третират тоалетната чиния, мивката, банята, душът, бидето с детергенти, така че мръсотията да има време да бъде правилно издълбана. На първо място, стената, която е в непосредствена близост до самата баня, се измива. Не забравяйте да обърнете внимание на вентилационната скара: тя събира прах и фина коса. В резултат на това стаята е лошо вентилирана и във вентилацията могат да започнат микроби, които след това ще циркулират с въздух в целия апартамент.

Също така трябва внимателно да изтъркате плочките, батерията на душа, куките, закачалките и нагреваемата кърпа със специални средства. След това идва ред на всички фасади на шкафове, огледала, рафтове и пералня.

Завършваме в коридора

И последният, последен, етап на почистване е коридорът. Освен огледало, поставката за обувки, гардероба или шкафа, трябва да обърнете внимание и на входната врата, която специалистите от домашното обслужване съветват да избършете от двете страни. И накрая, не забравяйте да изнесете боклука.

За почистване на мазе, последвайте връзката и наемете професионални специалисти!

Scroll to Top