Съвети за студените нощи

Кой не обича да прекарва приятни мигове на релакс в меко и топло легло под пухкаво одеяло? Но одеялата не са еднакви, истинското одеяло трябва да отговаря на някои критерии.

Огромен избор от различни пълнители за одеяла, разбира се, предоставя избор, но, за съжаление, не всеки пълнител е в състояние да гарантира комфорт. Преди да закупи одеяло, купувачът трябва да запомни какво отличава доброто одеяло.

Одеяла за студения сезон, се отличават с максималната плътност на пълнителя от 300 g / m2, особено топли одеяла могат да се състоят от няколко слоя пълнител и се наричат Duo или Trio, показващи максималната степен на топлина. Одеялото за зимата трябва да има висока степен на топлина, обменът на влага и климатикът са еднакво важни, за да гарантират сух и комфортен сън. Всеки има своя терморегулация, съответно, като правило, някой се поти повече, докато други замръзват. Тези характеристики трябва да бъдат взети под внимание.

Един от ключовите критерии е изборът на пълнител. Дълги години завивки се считат за идеални, като най-ефирни. Днес не са загубили популярността си. Пухът за пълнене е възможно най-близо до човек по своята същност. Други естествени пълнители, свързани с фибри, камилска и кашмирена вълна, са доста популярни, те лесно се затоплят и са меки.

Пуховите завивки се отличават с достатъчна степен на топлина и хигиенни свойства. Важно предимство, благодарение на което много хора избират завивка, е ниското тегло на пълнителя с голям обем. Гъшият пух осигурява перфектен обмен на въздух и влага. Одеялото не изисква специални грижи, лесно се пере на деликатно пране. Редовното проветряване и разклащане ще гарантира, че завивката ви от гъши пух ще продължи до осем години.

Чудесна алтернатива на завивката са класическите завивки, пълнени с овча вълна, камилска вълна и кашмир. Одеяло от кашмир – отличаващо се с най-високите свойства на кашмирената вълна – със сигурност е идеален избор, недостъпен за всички. Поради високата цена на кашмировата вълна, одеялото от кашмир е най-скъпото, но и най-доброто.

Scroll to Top