От какъв материал да бъдат аксесоарите в банята

Аксесоарите за баня могат да бъдат изработени от пластмаса, стъкло, метал, дърво и комбинация от тези материали.

Стиловете и външният вид са най-разнообразни – дотолкова, че вече не е проблем да намерите това, което ви трябва, а да изберете от многото опции. Да разгледаме най-популярните материали.

Пластмаса

Най-евтините аксесоари за баня са пластмасови. Практични пластмасови чаши за четки, сапунена помпа и т.н. Има и пластмасови рафтове – линейни или ъглови, най-различни форми и дизайни.

Разбира се, съществуват и по-скъпи пластмасови комплекти за баня, които изглеждат много ефектно. Предимството им е, че имат впечатляващи, ярки цветове и прекрасни форми. Но за да изглежда пластмасата добре, тя се нуждае от подходящи грижи – по принцип измиването на пластмасови аксесоари за банята не е най-бързата и приятна задача.

Пластмасовите рафтове с вендузи са много добро решение за банята. Вярно е, че не можете да разчитате на тях за някакви по-сериозни натоварвания, но имат съществен плюс –  не е необходимо стените да бъдат пробивани, а това е голяма облекчение.

Стъкло

Ако говорим за стъклени аксесоари за кухнята, това обикновено са чаши, поставки и други контейнери. Те със сигурност изглеждат по-елегантни от пластмасовите, но струват много повече и се чупят по-често. Ако държите на изискания дизайн обаче, те са незаменими.

Метал

Покупката на метални аксесоари за банята е добра идея. Ценовият диапазон е много широк –  съществуват много евтини и много скъпи продукти.

Как да изберем? Всъщност за всички е ясно – ако купите некачествен  метален аксесоар, след около половин година той ще ръждяса и ще трябва да бъде заменен. Затова, не си струва да практикувате този метод. По-добре изберете нещо качествено, което ще ви служи дълго време.

Дърво

На всички е ясно, че дървесината не е най-подходящият материал за помещение с висока влажност като банята, но пък от друга страна дървените аксесоари са много шик. Но за ги предпазите от повишената влажност следва да използвате лакове и други подходящи материали.

Източник: banya-bg.com

 

Scroll to Top