Дървеницата в апартамента – какво да знаете, за да я разпознаете

През 21 век един от най-належащите проблеми в човешките жилища е как да се отървем от дървеници. Този вредител, живее в жилищен район.

Мръсен апартамент и закрити терени на животни не са причина за появата на дървеници. Борбата срещу дървениците в апартамента трябва да започне веднага след разкриване на тяхното присъствие. В борбата с тях, трябва да се използва отрова. Средствата могат да бъдат химически и народни. Кои от тях, обаче ще помогнат за трайно унищожаване на дървеници в апартамента, разберете сега:

Появата на дървеници

Дървеницата е насекомо, което консумира човешка кръв. Това е човешки ектопаразит. Не е адаптиран към студената среда, обича топлината, тоест животът му е свързан с човешкото местообитание и неговото жилище. Дървениците се класифицират в няколко вида: кафяви, черни и бели.

На пръв поглед дървениците трудно се различават от мръсотията. Размерът им достига само 8,5 мм. Мъжките обикновено са много по-дребни от женските. Насекомите са тъмнокафяви, жълти или кафяви на цвят. Цветът зависи изцяло от степента на глад на насекомото, според системата приличат на комари. Буболечката има плоско тяло, а предният ръб на муцуната е снабден с хобот – игла. С този инструмент пробива кожата на жертвата и пие кръв.

Вместо зъби насекомото има малки бодливи четина. Тя образува челюстта и се разделя на две помощни средства. Първото осигурява притока на кръв в тялото, а второто, малко по-малко, отделя слюнка при ухапване. Тези функции помагат на бъговете да се хранят с човешка кръв.

Съвместният живот им с човек се осигурява не само от челюстта. В допълнение към своите микроскопични размери и леко тегло, дървеницата има прорези на краката си. Те й позволяват да се движи по стените и тавана. Тази способност е помрачена от хипотези за способността й да лети или скача. Но това е само мит: дървениците нямат крила и краката им не са създадени за скачане. Способността на дървениците да се движат безшумно и неусетно усложнява най-важния въпрос – как да унищожим дървениците в апартамента.

Тук на помощ се явяват услугите на фирми в борба с вредителите. Те осигуряват пръскане на дървеници и гарантират ефективност, при поне две пръскания. Повече информация, около предлаганите услуги може да намерите на: PREVENTA.BG.

 

Scroll to Top