Как да открием най-подходящият комплект спално бельо

Как да открием най-подходящият комплект спално бельо: Полезни съвети, които ще ви улеснят в избора

Казват, че на каквото си постелиш, на такова ще легнеш. А когато говорим за избор на спално бельо тази поговорка започва да звучи още по-логично и на място.

Важно е какво си постиламе, защото точно в качественото спално бельо се крие тайната на спокойния сън. Затова нека хвърлим едно око на препоръките на специалистите, за да си гарантираме пълноценна почивка и да се събуждаме сутрин винаги отпочинали и усмихнати.

Всеки човек си има различен вкус и индивидуално виждане за това, как би трябвало да изглежда спалното бельо. Някои са щастливи да се насладят на мекотата на памучния спален комплект, други харесват шумоленето на лена, а трети пък са впечатлени от красотата и ефирността на копринените чаршафи и пликове.

Калико

Вероятно вече сте чували за една много популярна в производството на спални комплекти памучна тъкан – калико. Нека обясним малко по-подробно какво точно представлява тя. Удобна, мека и приятна на допир, а също така хигроскопична. Калико е идеален избор за зимата, защото отлично запазва температурата на тялото, а освен това е и достатъчно плътна и здрава. Поддръжката на спално бельо, изработено от калико, е съвсем лесна. Платът не се износва от многократни пранета, не избледнява и не изтънява. Въпреки, че няма блясъка, с който се славят комплектите от сатен или коприна, калико е чудесен вариант за здравословен и зареждащ сън.

Коприна

Това един от най-изтънчените платове, затова и спалното бельо от коприна е в топ класациите на луксозните комплекти. Коприната е не само много нежна на допир и красива, тя е също така хипоалергенна и завидно издръжлива и устойчива. Притежава гладка структура, приятно охлажда при допир с кожата и е страхотен избор за спално бельо през летните месеци.

Сатен

Сатененото бельо не е по-малко комфортно от коприненото. То също изглежда чудесно и не се деформира и износва лесно. Също така и не се свива при пране, а и не се намачква. Сатенът може да се използва както през летните горещини, така и през студените зимни месеци.

Източник: https://spalnobelio.bg/

Scroll to Top