Популярни стилове в дизайна на съвременните бани

Всеки иска да  притежава красива и функционална баня, но не всеки е наясно как може да бъде постигнато най-лесно това.

Една от възможностите е да не се чудим и маем как да съчетаем отделните елементи, а просто да заложим на някои от най-популярните стилове и да се придържаме единствено към неговите особености. Така няма как да сгрешим, а и банята ще изглежда дизайнерска. Нека видим кои са най-популярните варианти и да проверим дали някой от тях няма да ви допадне.

Модерна баня

Този стил се характеризира с простота, стилно и елегантно обзавеждане. Банята в модерен стил е лишена от претенциозност и в нейния декор няма да откриете нищо излишно. Що се отнася до дизайна на мебелите, то те са предимно с геометрична форма и участват пестеливо в декора. Модерната баня не е претрупана нито с обзавеждане, нито с декорации. Тя е просторна и светла.

Баня в стил Прованс

Става дума за един от най-романтичните стилове, в които можете да декорирате вашата баня. Нежните тонове на цветовата схема и сдържаността откъм скъпи и луксозни аксесоари са едни от най-характерните черти на този декор. Преобладават светлите тонове, материите са естествени и по възможност – леки. Белият цвят тук е на особена почит.

Баня в стил Хай Тек

Стилът на високите технологии определено е завладяващ. Той се характеризира с използването на различни материали, между които стъкло, метал, пластмаса, дърво и други. Характерно за банята в този стил е, че тя е изключително функционална. Всеки един детайл е добре обмислен и има своята специална функция. В този декор нищо не е поставено случайно.

Баня в класически стил

Тук елегантността е водеща. Злато, бяло и всички светли тонове, за които можете да се сетите, са идеалният избор за цветова схема на банята, издържана в класически стил. Дизайнът на мебелите е строг и обикновено се залага на по-масивни и обемни конструкции. Класическата баня е една от универсалните, затова и продължава да привлича все повече фенове.

Източник: vsichko-za-baniata.com

Scroll to Top