КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНОТО БЮРО ЗА КОМПЮТЪР

Компютърната маса е необходима мебел, а ако не искате да страдате от болка в гърба и краката, трябва внимателно да я изберете. Разбира се, компютърът може да бъде разположен, дори в кухнята, но това няма да доставя удоволствие. След няколко часа краката ще изтръпват, шията ще се чувства скована, а долната част на гърба ще боли. Ето защо, ако здравето не е на последното място за вас, такава покупка е просто необходима.

Като начало е добре да вземете решение за местоположението на масата. Тук на помощ може да се явят услугите на hamalski.com за разчистване от старите и излишни неща.

Също така си струва да определите размери, възможности за пермутация и цветова гама. Ако масата има ъглова форма, няма да е възможно да я пренаредите. Този момент е важно да се вземе предвид.

Основната разлика между компютърна маса и други е наличието на прибираща се конзола за клавиатурата и мишката. Това не само спестява място, но също така осигурява правилната стойка за работа. Допълнителен бонус може да бъде вграден органайзер за дискове и други малки неща. Много е удобно и всичко, от което се нуждаете, винаги да е под ръка.

Не забравяйте за размера на самия плот. Такъв трябва да е достатъчно голям, за да е удобно писането на масата. Но ако размерът на стаята не ви позволява да инсталирате големи мебели, тогава може да потърсите и по-голям плот.

Много е важно да изберете височината на масата. В идеалния случай, тя може да е от 68 до 76 сантиметра. Дълбочината на плота трябва да бъде най-малко 80 см. Такива параметри ще спестят зрението ви и ще очите ви от силен стрес. Самият монитор трябва да бъде инсталиран така, че погледът да бъде насочен отгоре надолу. Желателно е височината на плъзгащия се рафт под клавиатурата да бъде еднаква с височината на дръжките на стола, на който седи потребителят. При работа е необходимо да свалите товара от гърба като седите правилно облегнати на стола.

Лесно е да изберете правилното компютърно бюро – просто седнете на бюрото, за да накарате тялото си да оцени удобството му.

Щом вече сте взели решение кой модел да купите, помислете как да се отървете от старите бюра и столове. Братан предлага изгодни цени за изхвърляне на стари мебели и боклуци.

 

Scroll to Top