Материали за мебели

Днес съвременните производители на мебели все повече залагат на две водещи предпоставки – качество и екологичност. Именно на тях в най-пълна степен отговарят и двата материала стъкло и пластмаса. На тях ще се спрем в детайли в настоящия материал. Ако се нуждаете от услуги по извозване на стари мебели – цени за София, не се колебайте да посетите официалната страница на сайта: чистота.com.

Характеристиката на материалите, които са станали много популярни в производството на мебели. Това са метал и стъкло, от които често се правят модерните мебели днес.

Метал

Както прогнозират някои експерти, именно металът ще направи основната част от мебелите през 21 век. Някои елементи от този процес могат да се видят вече днес, въпреки че засега е такъв е по-изключителен от масовото производство. Ето защо, заслужава да се отбележи използването на метални части в мебели от обикновени салони. Задвижващи елементи, декоративни елементи, сгъваеми механизми, аксесоари – всичко това днес е направено от метал. Добре е да се помни, че металите се страхуват от ръжда, така че защитата от корозия е важно изискване. Стоманените части, използвани при производството на мебели, обикновено са или хромирани, или извършват антикорозионна обработка. Най-ефективният начин е да използвате титанови или алуминиеви части вместо стоманени. Титанът е скъп метал и се използва само за производството на ексклузивни мебели.

Стъкло и огледало

За производството на модерни мебели се използват два вида стъкло и огледала: безопасни и обикновени. Най-лесният вариант за използване на предпазно стъкло е листов материал, залепен върху синтетичен филм. Разбира се, бие, но не лети на малки парчета, което гарантира безопасност. Още по-безопасен вариант е използването на триплекс, който представлява ламинирано стъкло със специален филм между слоевете.

Производителите на мебели започнаха да използват предпазни очила и огледала не толкова отдавна. Използват се предимно за производството на модули и секции от шкафове. Разбира се, някои производители се заеха с екзотични видове мебели, например, стъклено кресло, но това не е така широко използвано.

Изводи:

Ако сте избрали мебели със стъклена или огледална повърхност, не забравяйте да се консултирате с продавачите относно вида на стъклото. Най-добрият вариант е предпазно стъкло.

Когато купувате мебели с метални части, трябва да проверите за метала, от който са направени. Алуминият е добър избор, хромираната стомана е още по-добра, а титановите сплави са най-издръжливите, макар и най-скъпите. В други случаи трябва да се интересувате от защитата на металните части от корозия.

Всичко това е добре да знаете, преди да пристъпите към цени за цялостно почистване на жилища клошарски и обикновени.

Scroll to Top