Подредба на малката кухня

Кухнята е сърцето на всеки дом, където домакинствата прекарват много време. Всяка мебел и аксесоар има своя функция и изпълва пространството със специална атмосфера. Малка кухня може да бъде подредена без загуба на основните функции и в същото време да се запази хармонията.

Всички, които са изправени пред избора на мебели за кухнята, трябва да определят своите нужди. Едно е, когато собственикът (домакинята) на къщата прекарва цели дни на работа и съвсем друго, когато е принуден да използва кухнята няколко пъти на ден.

При всички случай, ако сега трансформирате своята кухня ще имате нужда от екипи за почистване на тавани в София, това са чистота.com.

Така че, какво трябва да търсите при избора на малка кухня:

домакински нужди – колко често ще се използва кухнята;

броят на хората, живеещи в къщата / апартамента;

за колко души и от колко ястия ще се приготвя храна всеки ден;

колко често ще идват гостите;

важно е дали храната ще бъде подготвена от началото до края или дали готовите продукти ще бъдат загрявани;

Необходимостта от технология се взема предвид – така, ако поръчате кухня, може да планирате необходимите шкафчета за съхранение на уреди.

Определянето на основните приоритети е много важно. Мебелите трябва хармонично да се комбинират с шкафове. В малка кухня може да спестите място, като купите висок хладилник с няколко отделения за съхранение на замразени храни (в големи кухни можете да си позволите отделен фризер). В такава кухня е трудно да се скрие някакво оборудване, така че е изключително важно няколко пъти да се мисли дали си струва да купиш това или онова нещо. Разбира се, много малки предмети могат лесно да бъдат „скрити” в предните части на шкафчетата.

Като вариант за малка кухня, не е лошо да го комбинирате с хола. Зоните се разделят визуално, чрез настилка. Отворена кухня дава ефект на пространство, и в неговата формация ще помогне на играта с цвят.

Светлите пастелни цветове се считат за най-добрите за малките кухни. Топли създават уют, синьо-виолетовата кухня ще ограничи апетита. Значителни визуални ефекти могат да бъдат постигнати, чрез осветяване на стените, работните повърхности, ъглите и зоните за хранене. По този начин пространството ще се увеличи многократно и ще стане по-уютно. Готови ли сте да или направите поръчка, за www.чистота.com. Време е да планирате своя комфорт във всяко помещение на дома.

Scroll to Top