Как да измерваме и проследяваме SEO успеха

Трите най-чести фактора за постигане на SEO успех са класирането, трафика и реализациите / конверсиите според eXtremeSEO.net .

# 1: Класиране

Това се отнася до позицията на уебсайта в резултатите от търсенето. Фирмите, изброени на първата страница с резултати от търсенето, са спечелили по-голямо доверие в съзнанието на потребителя. Потребителите са много по-склонни да купят продукт / услуга от компания, която се появява на първата страница с резултати от търсенето. Освен това, известността в резултатите от търсенето повишава цялостната информираност за марката на фирмата. Поради тази причина подобряването на класирането на уебсайтовете или поддържането на вече високо класиране са общи цели на SEO и трябва да се разглеждат в контекста на по-голямата стратегия и цели на фирмата за повишаване на марката.

# 2: Трафик

Подобряването на класирането на уебсайт обикновено увеличава обема на трафика към уебсайта, често драстично. Специалистите по SEO трябва да гарантират, че техните уеб сайтове се появяват ясно в резултатите от търсенето на потребители за общи ключови думи и ключови фрази, свързани с продуктите / услугите, които продават. Например, местен търговец на дребно с ремодели и уреди в Лансинг, Мичиган може да иска потребителите да търсят ключови фрази като „най-добрите хладилници Lansing“ или „Lansing достъпни кухненски плотове“, за да намерят неговата марка, а не тези на техните конкуренти. Те също така искат да увеличат броя на връзките в уебсайтове на трети страни, които насочват трафика към тяхната уеб страница, което, в допълнение към увеличаването на трафика, води до увеличаване на класирането на уебсайта. Съдържащият маркетинг, когато се изпълнява правилно, може да увеличи както новите, както и повторните посетители на уебсайта, докато маркетингът в социалните медии може да привлече нови аудитории и да разпространи маркетингови съобщения навсякъде, според eXtremeSEO.

# 3: Реализации/конверсии

Повишените ранглиста и трафикът не означават много, ако веднъж на даден уебсайт потребителите не бъдат принудени да предприемат конкретни действия.

 

Scroll to Top