Как икономично да оборудваме баня

Евтиното обновяване на банята не е трудно. Може да го постигнете с малко инвестиции и повечко труд.

Всички знаем, че банята и кухнята на един дом поглъщат най-много вложения.

Тапетът със сигурност ще излезе по-евтин, тъй като не изисква филигранна подготовка на повърхността.

Под боядисването стените трябва да бъдат внимателно подготвени. Въпреки това, тази опция все още е все по-евтина от облицовката с плочки. Но колко ефективни са баните с боядисани стени! Пълната свобода при избора на цветове отваря широки възможности.

  1. Повърхности без довършване

Не е приемливо за всеки стил такова решение. Голият бетон може да бъде оставен в банята, планиранa в таванското помещение. Тухлените конструкции са подходящи за такива помещения като таванско помещение, стила прованс и скандинавски.

Евтино обновяване на банята

Ако оставяте в оригиналната си форма най-малко една от стените или тавана, може значително да спестите. Разбира се, повърхността ще трябва да се измие и грундира, но това са малки неща в сравнение с гипс, шпакловка, облицовка …

  1. Гардероб в банята

Инсталирането на вграден шкаф също помага да се спестят пари. За него ще бъде необходимо да се купят само „пълнеж“ и фасади. Въпреки това, вместо фасадите, може да използвате завеса.

Какво е спестяването? Факт е, че стените вътре във вградения килер не могат да бъдат подложени на задълбочени и дори по-скъпи довършителни работи. Защо да сложите скъпи плочки. Защо стриктно се изравнявате и изглаждате стената, ако все още няма да се вижда? Точно така, няма нужда. Така, ремонтът на банята ще струва малко, но по-евтино. За разчистване от строителни отпадъци и всякакви други  от апартамент разгледайте на този адрес: https://www.konkurenti.com/pochistvane-zhilishte-plovdiv.

  1. Завеси вместо фасади и врати

Това отново е от значение. Текстилната украса придава на уютната баня, създавайки в нея леко, романтично настроение.

Как да спестите пари за ремонт на баня

За да спестите пари за ремонт на банята, може да гледате различните материали, да подберете подходящите, да изчакате отстъпки, да договорите с майсторите или да изпълните по-голяма част от работата сами.  Но освен това е добре да се разгледат и други възможности. Например, за умивалник може да поръчате само плот за маса, затваряйки долната част на конструкцията с платнена завеса. Това решение ще струва много по-малко от готовия „продукт“.

Scroll to Top