Покупката на имот е път към уюта в дома

Кое е по-добре да изберете: панелен апартамент или тухла? Кои са аспектите, на които да обърнете внимание, когато инвестирате в имот. Обърнахме се към специалистите от агенцията за недвижими имоти и за нас те споделиха следните важни критерии:

Ако възнамерявате да купите апартамент в нова къща, имайте предвид, че повечето от новите сгради са изградени от панели. Благодарение на съвременната технология, разработчикът има възможност да избегне високи разходи и да намери апартамент на достъпна цена. Технологията не е новаторска, съществува в строителния пазар от около четиридесет години.

Недостатъкът на стоманобетонните конструкции е, че такива къщи през лятото се загряват бързо, а през зимата в тях може да стане много студено. Ако първият проблем може да бъде решен с помощта на вентилация, то с втория проблем ще бъде по-трудно да се справите.

Друг недостатък на стоманобетонните конструкции е, че почти всички стени в къщата могат да имат проблеми.

В тухлената къща може да правите каквото поискате.

Важен аспект е инфраструктурата.

Независимо коя къща избирате, погледнете внимателно къде се намира обектът. Ако имате деца, със сигурност ще търсите първостепенна роля като разполагате с детска площадка и парк близо до къщата. Вторият важен момент е наличието в пешеходно алеи, магазини, аптеки.

Ако пред къщата има предмети, които са източник на шум – това е в минус. Може да значи, че в следващите две години спокойствието ще е отнето.

Брой на етажите

Ако купите апартамент на последния етаж, проверете тавана. Ако от значение е приземието, трябва да проверите мазето.

Експертите по продажба на луксозни имоти съветват закупуването на апартаменти да е насочено към разположени такива между четвъртия и дванадесетия етаж.

С кои сме в съседство?

Преди да влезете в нов апартамент, запознайте се със съседите си. Не търсете добри причини за запознанства: почукайте на вратата и се представете. В рамките на няколко минути от комуникацията ще оформите мнение за тези хора, с които ще трябва да живеете в продължение на много години.

Разпределение на апартамента

Изборът на имот, апартамент, дават предимство на този, който е най-отдалечен от асансьора. По правило асансьорите произвеждат шум, който се чува в апартамента.

Най-студените апартаменти са ъглови апартаменти, така че, ако не харесвате прохладните места, откажете се от подобна придобивака.

Ако имате избор, изберете имот, чиито стаи не съвпадат с помещенията в апартамента на съседите.

Твърде евтините имоти би трябвало да ви предупредят, че нещо сериозно в тях не е наред. Проверете дали апартаментът не е заложен или ипотекиран. Това е добра причина да откажете да купите. За да сте уверени, че няма да сгрешите в покупката на частен имот, научете повече от тук: сайта на агенцията.

 

Scroll to Top