Най-честите причини климатикът да не включва

Запомнете климатикът не е лукс!

Когато откриете, че вашия климатик не се включва в най-горещия период от годината, не се паникьосвайте. Проблемът може да се крие в необходимостта от профилактика.

За съжаление, повечето канални климатици Mitsubishi Electric SEZ-KD35VAQ / SUZ-KA35VA са предназначени да работят безотказно между 10 и 20 години. Ако вашият климатик попада в този период на живот, може би е време да го замените, а не да губите пари непрекъснато да ремонтирате климатичните системи.

Термостат на климатика

Причината вашият климатик да не се включи може да бъде термостатът, който се нуждае от нови батерии.

Филтър

Замърсеният филтър ще предизвика спиране функционалността на климатика. Когато това се случи, устройството може да продължи да работи, без да охлажда стаите в дома ви.

Охлаждащата течност

Професионален техник може да прецени, какво е състоянието, като провери нивата и ако се налага да добави хладилен агент към системата. Ако уредът продължава да протича, специалистът може да използва боя с цвят на хладилния агент за по-добро точковане, където единицата тече.

Правилната поддръжка на климатици и годишните профилактики ще съхранят климатичната система в добро състояние, а такова ще гарантира комфорта на Вашия дом. Също така и промоционални оферти за климатици.

Предвиждайки профилактика по почистване периодично и подмяна на някои части, когато се налага може да си спестите много проблеми, свързани с по-сериозен, голям и скъп ремонт, а дори може да удължите живота на своя уред.

 

 

 

Scroll to Top