5 начина да си консервирате Красота

Задавали ли сте си въпросът „На колко години е кожата ви“. Знаете ли, че може да сте на 25 години, а кожата ви да е тип, който да представа по-голяма възраст и обратното – да прескачате 35 години, но кожата ви да е съхранила младежкият вид и сияние.

За да мобилизирате всички „бодигардове на младостта“ не винаги и всяка дама се нуждае от скъпа козметика, периодични процедури по разкрасяване, химичен пилинг и инжекции за съхранение на младостта.

Много често природата е най-сигурният и надежден помощник в грижата за красотата. Консервирайте младостта си в няколко стъпки:

  1. Пазете кожата от слънцето – всички сме чували, че постоянното излагане на слънчеви лъчи състарява кожата. За да се уверим в това може да погледнем дланите и горната част на ръцете. Там, където кожата е излагана на постоянен показ пред слънцето тя е по-груба, тъмна и с бръчки, за разлика от долната повърхност, която е все още нежна, бяла и фина. Най-силно влияние на този фактор, трябва да обърнат дамите на 40+ години. Съвета на козметици е да се полагат редовни грижи за кожата на ръцете и лицето. Един път седмично трябва да се отстраняват мъртвите клетки, чрез ексфолианти, а те от своя страна могат да са с естествен състав. Добра маска за кожата на лицето е 1-а ч.л. лъжичка мед, забъркана с 1 ч.л. сода бикарбонат. Сместа се втрива на участъците с кръгови движения, след, което се измива нежно с хладка вода.
  2. Изглаждане на бръчките – тук повечето представители се сещат за вълшебната сила на ретинол. Години наред и над 20, учените се опитват да изяснят силата на витамин А над кожата. Днес никой няма съмнения, че ретинолът действа ефективно и стимулира регенерацията на клетки. В случаи, че кремове и козметика с високо съдържание на това вещество действат алергично, опитайте с природни средства. Морковите са едни от тях.
  3. Антиоксиданти в борба със състаряването – антиоксидантите неутрализират свободните радикали, засилват имунитета и помагат в борбата с вредните външни фактори като замърсен въздух, цигарен дим и други. В природата те се съдържат в ударни дози в боровинки, броколи, спанак, грозде.
  4. Качеството на съня – безспорен лидер в подмладяващата грижа се оказва сънят. Безсъние, недоспиване, стрес дори през нощта водят до бързата поява на бръчки и подпухналост в очите. С качеството на пълноценният и здрав сън, тези фактори изчезват. Не лягайте по-късно от 23:00 часа и се постарайте да имате 8 пълни часа спокойствие през нощта.
  5. Хидратация – дерматолозите твърдят, че влагата в кожата е най-силното средство в борбата с бръчки. Освен хидратираща козметика, специалистите съветват да се приема и много вода. Последната не само утолява жаждата на кожата, но и помага за изхвърляне на токсините от нея.

 

 

Scroll to Top