10 неща, при покупка на дрехи, които грешим с размера

Много хора правят една и съща грешка всеки път – опитват се да избират дрехи, без да дишат, да се вмъкнат в дреха, която не е по размера им, а след това са щастливи, че успяват да „влязат“ в по-малък номер. Това абсолютно не е правилен подход! Забравете, че размерът S е добър и L е лош.

Ето и какви дрехи да купите в голям размер:

Тениски – най-често в състава им е памукът, който след изпиране дава свиване от около 20%. Поради това е по-добре да си купите тениска с по-голям размер, така че по-късно да не се налага да я издърпате след първото миене.

Риза с яка – те също с времето, макар и малко но се свиват. Отклонението е от около 3-5%. Трудността се крие във факта, че с ризите с яка или ризи с връзка, никога не е ясно предварително какво може да се свие: ръкави, яка или рамене. Ето защо не купувайте модели, които вече са обвързани по вас.

Вълнени пуловери – вълната също ще бъде много по-комфортна и по-топла в пуловера с размер L, а не М.

Чорапи – отново, същата причина: повечето чорапи са изработени от памучна тъкан, което означава, че след изпиране може да ви станат малки.

Бельо – опитайте с малко по-големи бикини и може би ще почувствате разликата. Същото важи и за сутиени, които често притискат гърдите.

Ето и какви дрехи да купите в малък размер:

Дънки – при тях обратното е вярно. Дънките са опънати, така че новите дънки трябва да са стегнати. И ако по време на носене са свободни около корема това ще стане още по-зле след няколко обувания.

Спортни панталони – в тъканта присъства най-малко 5% спандекс, а колкото по-често и по-дълго ги носите, толкова по-силни стават.

Пуловери и блузи – от тънка половин гума практически не предизвикват свиване, но се простират в талията и в ръкавите, които постепенно трябва да бъдат прибрани. За тях е по-добре да се купуват по размер по-малко, в противен случай гледката, която имате до края на деня ще бъде малка „помия“.

Чорапогащи – след две измивания чорапогащникът започва да се събира в гънките в областта на коленете и глезените. Ако забележите такъв проблем, опитайте следващия път да купите чорапогащи с по-малък размер.

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top