Съвети за безопасност при изнасяне на пиана

Ако се налага да се местите в нов дом, а имате музикален инструмент и не какъв да е, а пиано, то трябва да подходите с внимание и грижа.

Това, което носите може да не изглежда голяма работа, но когато става въпрос за тежки, тромави и неудобни позиция като пиано, чифт шалвари или неподходящи обувки може да направи голяма разлика.

Не носете нищо, което може да бъде увреди инструмента, докато е в транзит и не носете плъзгащи се обувки. Една погрешна стъпка може да доведе до опасна авария, а едва ли искате да поемате никакви рискове.

Освен ако не си наемете екип за региона, то ще са ви нужни поне четирима помощници, които да имат водеща роля, когато пианото стигне до стълбите? Кой поддържа тежестта на инструмента отзад и кой го ръководи, като насочва средната му част са водещите места. Не оставяйте нищо на случайност и не обсъждайте това, преди някой да сложи ръкавици.

Точните измервания, след като разглобите краката на пианото и го поставите на подвижната част, извадете лентата и разберете дали тя действително ще се побере през вратите, от които се нуждаете, за да преминете. Уверете се, че сте настроили дължината на инструмента, или може да се окажете под ъгъл в малък коридор, който пианото не може да изчисти.

Преместване на електрически пияна

Освен класическото пияно, друг популярен вид пиано, често срещано в домовете е електрическото пиано. Собствениците на модерните пиана не се притесняват да изместят малките механични части или да пренастроят инструмента след преместването, което ги прави по-преносими от техните акустични колеги.

Ако обаче притежавате електрическо пиано, трябва да го преместите със същото ниво на грижа, която ще приложите към всяка деликатна електроника. Неговите ключове все още могат да бъдат разхлабени по време на транзита и неговият контролен хардуер може да бъде повреден от неочаквани падания и завои. Повечето дигитални производители на пиано предлагат твърди калъфи за пътуване за продуктите си – може да си струва да купите или да наемете един за подобен ход.

Независимо дали се движите с акустичен концерт или с малко цифрово пиано, искате да сте сигурни, че сте готови да извършите безопасно движението. Тежкото повдигане представлява голямо разнообразие от опасности за аматьорите, така че може да се доверите на опитни професионалисти.

Scroll to Top