Почистване на кухня с изхвърляне на стари уреди и мебели

Специално внимание е отделено на почистването на кухнята. Има доста неща, които могат лесно да бъдат повредени, а по някои местата се натрупват трайни мръсотии. Ако в кухнята имате повече от един уред, който не функционира, то замислете се за сортиране и изпращане на заслужена почивка далеч от дома.

Килерът, таванът и мазето, често са складове за излишните неща. При нужда от почистване на тавани и мазета, вижте и сред услугите на фирма.

Ако нямате нужда от някои неща не се колебайте да ги хвърлите в кофата, в противен случай, в даден момент ще погълнат голяма част от свободното място.

Аспиратор – отвеждана образуваната при готвене пара и миризми в отдушника над плота, поглъща мазнини и всеки път, след използване трябва да се забърсва. Филтрите се нуждаят от добро почистване на всеки 3-6 месеца. Може да почистите филтрите в миялната машина, но те обикновено са отрупани с много събран грес, тогава е най-добре да бъдат измити отделно.

Друг начин е с подходящ почистващ разтвор, в зависимост от материала и нагорещената повърхност. Избършете с кърпа от микрофибър.

Свалете филтрите и ги сложете в мивката или някъде, където да ги потопите във вода. Поръсете с ½ сода, напълнете мивката или ваната с водата. Нека филтрите се накисват за няколко минути. След накисване, търкайте леко и постоянно с мека четка, която няма да навредят на деликатните филтри в аспиратора.

Изплакване с вода и оставете филтрите да изсъхнат на въздух. Поставете ги обратно в аспиратор, след като са напълно изсъхнали.

Прибори и ножове – почиствайте ножовете всеки път, когато ги използвате. Почиствайте външната част, както ползвате дървената дъска за рязане.

Хладилник – кондензатора на хладилника изисква щателно почистване. Редовното почистване на бобините на хладилника и фризера съхранява тяхната максимална ефективност, намалява консумацията на енергия и удължава живота на уреда. Производителите препоръчват почистването на бобините да става на всеки 3-6 месеца, и по-често, ако имате домашни любимци.

 

Scroll to Top