Интериорен дизайн в ориенталски стил

В самото споменаване на думата „изток“ в съзнанието на някой излезе снимки на величествени и загадъчни храмове и дворци, колоритен, оригинален интериор на помещенията, с участието на бунт от цветове и специален стил. Източната архитектура винаги и по всяко да се ангажира с изящна украса на стаите, привлекателност, спокойствие и хармония. В продължение на векове в източният стил остава една и съща нотка на неподражаемо и уникално, не податливо на времето и тенденциите на Запада.

Малко история

Както всички знаят, жителите на източните държави са доста потайни хора, така че европейците в продължение на десетилетия са смятали въпроса на Източната култура за „деликатна тема“, обгърната от мистериозност. И едва в средата на миналия век, завесата на секретността леко се повдигна и „цялата източна“ тайна бързо се разпространява по целия свят. Тя е станала популярна и търсена в много страни.

Интериорният дизайн, изработен в ориенталски стил е специфична комбинация от няколко древни стила, които са запазени в почти непроменен вид още от древността до наши дни. В същото време, в Европа най-малко веднъж в сто години има промяна в декорацията на модата.

Вроденият консерватизъм е присъщо на жителите на изток и причината за тази неизменност и стабилност в проектиране на интериор, от преди повече от пет века.

С появата на Рококо и започва нова вълна на разширяване на културата на Изтока. Дъх на източната култура се усеща в почти всички разновидности на декоративни и приложни изкуства. В Европа започва да се използват различни картини, плат, модели и текстури, присъщи на арабски и азиатски култури. По това време, влиянието на източната култура се проследява в интериора и е заменен от величественият класицизма на Луи XIV. Той се явява като нов уютен, а дори и малко по-интимен ориенталски стил.

Тук може да разгледате за услугите на фирми, които да са полезни в проектиране и изграждане интериора на вашите домове:

EVROSONDA.COM – сондажи за вода и пробиви;

EVRO5.COM – за почистване на апартаменти;

DEPO.BG – за почистване на силно замърсени терени, клошари.

 

Scroll to Top