Как да рециклираме стара електроника

Има интелигентни, отговорни тактики, които могат да са полезни за онези собственици, които възнамеряват да се разделят с нежелани лаптопи, телефони и повече.

Всички обичаме нашите устройства – телевизори, лаптопи, таблети, мобилни телефони. Може би като най-голям фаворит се показват именно мобилните. Тези джобни чудеса на изчислителна мощност в действителност наклоняват везната 1,9 милиарда мобилни телефони закупени през 2015 г. Това е около една на всеки четирима живи хора.

Но всяко от тези устройства в крайна сметка достига до края на своя полезен живот и се превръщат в е-отпадъците (електронни отпадъци). И това е проблем. Започнете с почистване на апартаменти.

В проучване на Организацията в обединените нации се съобщи, че 41,8 милиона тона е-отпадъци се изхвърлят през 2014 г., и само между 10 и 40 процента се изхвърлят правилно.

Добрата новина е, че много от материалите, използвани при вземането на тези продукти могат да бъдат възстановени и използвани повторно, включително метали, пластмаси и стъкло.

За съжаление, електронните продукти също съдържат токсични вещества като олово, живак, кадмий и които всички трябва да се изхвърлят внимателно. Двадесет и пет държави (засега) са преминали закони, изискващи подход в рециклиране на стара електроника. Но без значение къде живеете трябва правилно да подхождате и изхвърляте електронни отпадъци.

  1. Това довежда до преработвател на вторични суровини

Изобилие от неправителствени организации и местните общности предлагат възможности да помогнат да се рециклират старите електроника. KOSTOVI.BG са едни от тях.

Също така, много големи и малки градове спонсорират дни за събиране на електроника.

  1. Дарете

Ако някое приспособление все още работи, има много случаи, в които може да дарите за благотворителност с нестопанска цел.

Много електроника производителите и търговците на дребно предлагат стабилни програми за рециклиране. Вземете старите електроника; проверите фирмени уебсайтове за подробности относно такива програми.

 

Scroll to Top