Климатици: лоши ли са те за вашето здраве

Климатикът може да ни помогне да се чувстваме по-здрави и по-свежи в горещ ден и като цяло това не е нещо, което смятаме за нездравословно. Нека разгледаме отрицателното въздействие на климатиците, както и начините за ограничаване на щетите, колкото е възможно.

Негативен ефект върху здравето от климатици (Air Conditioning)

Първият проблем, с бърз монтаж на климатици е, че такъв може да циркулира един и същ въздух из стаята многократно. Това означава, че ако някой кашля или киха, зародишът ще остане във въздуха и ще пътува по целия път из офиса за останалата част от деня. С течение на времето все повече и повече хора ще кихат, което води до натрупване на бактерии, които означава, че е по-вероятно да бъдат вдишани в една малка стая. По същия начин стоят нещата и когато в помещението останат частици мъртва кожа, акари от насекоми и пр. С времето те се превръщат в прахови частици. Вижте как да използваме психологията на цветовете.

Тези прахови частици могат да се вдишат, при филтриране. Когато няма достатъчно влага във въздуха, това води до сух въздух, който също причинява други проблеми като суха кожа и очи.

Видове климатици

Съществуват различни видове климатици и в избора си трябва да сме сигурни. За да избегнем бъдещи проблеми със здравето е важно и да знаем как да поддържаме климатика в добро състояние. Вижте и някои топ митове около батерия на лаптоп.

От една страна, някои климатици се чистят лесно с дезинфектант. Климатик например се използва и в операционни зали, а за да е добре хигиенизиран се използват химически дезинфектанти за отстраняване на бактерии от околната среда. Разберете и как да приемем тялото си такова, каквото е.

По същия начин, за да се предотврати разпространението на прах, климатиците използват филтри и така по-ефективно обработват прах, който се рециркулира в околната среда. Ето защо е толкова важно да заменяме филтрите от време на време, а това ще гарантира, че ще останат възможно най-ефективни и също ще се подобри ефективността на устройството. По същия начин, ако вашият климатик използва въздушни отвори е много важно, редовно да се почиства.

 

Scroll to Top