Аксесоари, необходими във всяка спалня

Логично е в спалнята да има легло. Няма да е спалня, ако няма тази мебел. Но освен леглото, има още много други неща, които е необходимо да намерят място във вашата спалня. Това е така, защото в по-голямата си част, това са принадлежности, които трансформират функционално и я превръщат в уютно и привлекателно пространство, което ви позволява да се отпуснете след дългия ден.

Одеяло

Всяка спалня трябва да има цветно одеяло, за да добави частичка цветен контраст. Дръжте го сгънато в края на леглото си, за да затопля краката ви в студените нощи. Увийте го около раменете си, когато сте седнали в леглото, за да гледате телевизия или да почетете любимата книга.

Нова спалня

Декоративни възглавници

Ето още една възможност да добавите цвят, модел и текстура към спалния декор. Добавете няколко възглавници в леглото си и веднага стаята ви ще изглежда по-добре. Трикът е да се използват не повече от три възглавници като изберете цветове или шарки, които се различават от тези на вашето легло, но се свързват цветово с други предмети в стаята.

Осветление

Трябва да има няколко източника на светлина в спалнята ви – една нощна лампа , лампа на пода, може и таванско осветление. Не всяка лампа или приспособление трябва да привлича вниманието, но поне една трябва да е нещо специално.

Голямо произведение на изкуството

Дайте на вашата спалня показност с нещо голямо и поразително на стената над леглото ви. Докато една група от по-малки картини може да бъде привлекателна, тя не носи същия ефект като един силен акцент. При разглеждане на опциите, не се ограничавайте с рамкирани картини или копия. Другите възможности включват пана, богато украсени огледала, архитектурна тапицерия, стикери за стена, рамкирани карти, уголемени снимки или гоблени. Вашият избор трябва да е най-малко половината от ширината на леглото, така ще е достатъчно голямо, за да се балансира изгледа на спалнята.

Килим

Не се изключва поставянето на килим, дори и вашата спалня да е с мокет. Килимът добавя още един слой материя в помещението, както цвят и модел. Относно размера на килима, трябва да предвидите най-малко две трети от леглото да бъде върху килима.  Други възможности допускат по-малък килим пред самото легло или по протежение на матрака. Не купувайте килим, който обхваща цялата стая от стена до стена.

Стайни растения

Всяка спалня има нужда от едно или две растения. Те помагат аа пречистване на въздуха, добавят едно докосване до живия цвят и дават усещане за пространството. Стайните растения, които избирате е хубаво да не са цъфтящи. Те са доста капризни по отношение на светлината, а в повечето спални хората предпчитат да ограничават достъпа на слънчева светлина. Това може да се окаже фатално за растежа на растенията.

Добре е да предвидите подреждането на спалнята още с преместването в новото жилище, за да знаете с какво разполагате и какво трябва да купите. След преместването на мебелите, довършете подреждането на аксесоарите.

Не се водете от странното желание да подредите спалнята си като за изложба. Направете така, че всичко освен да изглежда добре,  да ви е максимално удобно и уютно. Успех в декорацията!

Scroll to Top