Какво да вземете предвид при закупуване на стари трактори

„Горчивината от лошото качество трае дълго след като сладостта от евтина цена е отминала“

Закупуването на използван трактор може да има смисъл, в зависимост от вашата ситуация и нужди. Добре поддържани трактори в ново състояние осигуряват чудесно оборудване и отлична работа. Въпреки това инвестицията в един такъв е твърде голяма и много честа практика е покупката на трактори втора употреба. За такива, както и за нови има всякакви модели части за трактори.

Закупуването и използването, лесно може да оправдае, вашия бизнес. Най-трудната част от решението е всъщност избора на предварителна са собственост. Преди да си купите използван трактор, имайте предвид следното:

1) Закупуването на трактор не е същото като покупка на кола

Обсъждането на трактор

При вземането на решение за покупка на употребявани трактори, много хора черпят сравнения с процеса на покупка на автомобили. Докато двата процеса имат някои прилики, има някои основни разлики.

Например, типичен автомобил остава на пътя в продължение на около 10-15 години, докато тракторите могат да продължат неопределено време, ако педантично биват поддържани.

2) Определяне на нуждите

Опитните купувачи на трактори вече ще разбират това, но за тези, които търсят да закупят първият си трактор, това е важно да се отбележи, че има няколко различни вида, които да избирате за днешния пазар. Преди да направите нещо друго е добра идея да се стесни категорията. Евтиното винаги струва по-скъпо, така, че изберете тези които най-добре отговарят на вашите специфични нужди. Най-често срещаните видове трактори, включват:

Компактни Комунални Трактори  – те са по-малки трактори, предназначени да бъдат използвани за много ежедневни приложения озеленяване и поддръжка.

Комунални Трактори  – имат способност, за общо използване и често са използвани за поддръжка на основани производства.

Житните Трактори  – Тези трактори са по-специализирани в задачите, които са проектирани да изпълняват. Те са подходящи за работа както с разнообразие от сечива и приложения.

Чупещ 4WD Трактори  – обикновено се използва при операции свързани с определен тип работа по зърно, оран и сеитба. Също така често се използват за подравняване и транспорт.

Различни приспособления и аксесоари са на разположение за всички видове трактори-успешно и разширяване на обхвата и повече гъвкавост. Всеобхватната грижа винаги е от значение.

 

Scroll to Top