5 съвета как да защитите вашия сензорен екран

В днешно време, смартфони и таблети идват с най-трудните и най-устойчиви на надраскване сензорни екрани и панели, благодарение на такива материали като Corning Gorilla Glass. Такива се използват за направата на протектори и калъфи за телефони. Това премахва риска да се счупят и да ги повредите.

Ето и някои съвети за това как да защитите вашия сензорен екран.

  1. Изберете инструмента си разумно!

Използвайте само пръсти или писалка, ако устройството, ви позволява да използвате моливи на дисплея, но това не трябва да се прави с всяко друго устройство.

  1. Имайте граници

Избягвайте отдаване под наем вашия мобилен със сензорен екран и това такъв да влиза в контакт с други електрически уреди. Има много хора, които мислят, че магнитите могат да повредят телефона, но това в действителност няма да стане. Единственото нещо, което магнитът може да направи е каша във вграден магнитен датчик, който се използва за компас приложения.

  1. Опитайте без шокови действия

Статичното електричество, което означава внезапен прилив на електрическа енергия между две свързани електрически устройства, в крайна сметка може да причини неизправност на сензорния екран. Това може да се случи, когато вашия смартфон е поставен в близост до обект, изолиран от земята.

  1. Бъдете внимателни и използвайте с повишено внимание!

Вашият смартфон не е като стария телевизор. Не опитвате да го отваряте с всякакви инструменти или да удряте при забиване.

  1. Не оставяйте да работи на празен ход

Някога чували ли сте за понятието прегряване? Това е, което понякога се случва, когато оставите сензорният екран да работи дълъг период от време, без деактивиране на дисплея. Това, което ще видите, когато преминете към нещо ново е сянка на изображение, отблясъците или отражение подобно на прогаряне. Един от най-добрите начини за предотвратяване на това е да зададете заключване на екрана, след определен период от време. Опцията е приложима в настройките на вашия смартфон или таблет в раздела за заключване на екрана.

 

Scroll to Top