Как да премахнете дървеници от матрак

Знаете ли, че по леглата може да обитават множество дървеници? Ако усещате дискомфорт, сърбежи от ухапвания и спите неспокойно, то много вероятно е в леглото да не сте сами.

Защо да махна дървеници от матрак. 

Въпреки, че дървениците не могат да пренасят болести, неудобствата от неспокоен сън са достатъчна алтернатива да се отървете час по-скоро от тях. Как да стане това ли – безценните помощници идват:

Нека ви разкажа:

Следвайте тези инструкции стъпка по стъпка по-долу, за да отстраните дървеници от вашия матрак:

Махнете всички чаршафи, калъфки за възглавници и други подвижни капаци. Не забравяйте да ги носите в торби за боклук, за да избегнете замърсяване по път към пералната машина. Измийте ги в гореща вода.

Изхвърлете възглавницата и вашия матрак. Внимателно и обилно поставете всичко в огромни, найлонови чували, които непременно завържете с въже, за да не изскочи някое насекомо. Не забравяйте, че малките насекоми се крият в шевове, пукнатини и вдлъбнатини.

Убийте всички дървеници по рамката на леглото, таблата и пукнатини. Ако използвате спрей срещу пестициди трябва да сте много внимателни, за да прочетете целия етикет. Инсектицидите могат да бъдат опасни и дори фатални, ако се използват неправилно.

Изолирайте леглото си. Преместете го от стената и поставете прехващачи чаши под всеки един от краката на леглото. Тези чаши съдържат инсектицид, който улавя и убива всички дървеници, които могат да се опитат да се изкачат нагоре краката на леглото. Уверете се, че нищо в леглото не докосва пода с изключение на краката в чашките на прехващачите. Избягвайте използването на широки одеяла или всяка друга настилка, която достига до земната повърхност.

Прахосмукирайте старателно пода. Огледайте внимателно за дървеници в други области на спалнята и в останалата част от дома. Повторете за периодични интервали. Не забравяйте, че яйцата започват да се люпят след определен период, така, че третирането на повърхностите трябва да стане на два етапа.

В допълнение към всички тези стъпки, помислете за контрол и изкореняване на дървениците.

Както виждате премахване буболечки от матрак е необходимо и възможно, но отнема много време. Затова трябва и редовно да почиствате.

 

Scroll to Top