Ползи за здравето от дървени подове

Дървеният паркет подобрява качеството на въздуха в затворени помещения. Той не крие алергени, микроорганизми или вредни пестициди прииждащи от отвън.

В допълнение, прах, плесен и животински пърхот, замърсяват в минимална степен дървените подове, а това подобрява качеството на въздуха в затворени помещения. Тези данни представляват значително предимство за 60 милиона души само в САЩ, които страдат от астма и / или алергии, а това е още един плюс в избора на дървен паркет.

Конкурентни предимства

Дървените подове предлагат голяма стойност в дългосрочен план. Те са лесни за поддръжка и добавят стойност към дома или бизнеса.

Когато са инсталирани и поддържани, дървените подове могат да служат в продължение на стотици години. Други възможности за подови настилки е, че не изискват честа замяна по-често, в допълнителен разход на финанси за едно домакинство. Те работят и за околната среда.

Текуща поддръжка изисква нищо повече от „една метла“. Периодичното и редовно почистване на дървени подови настилки ще доведе до по-чист вид и ще помогне за отстраняване на повърхностното трайно замърсяване. Вижте още за здраве на духа и тялото.

Дървените подове и добавят стойност към всеки имот. За това съобщават агентите за недвижими имоти, а именно, че апартаменти и къщи с дървени подове се продава по-бързо и за повече пари, отколкото имоти без дървени подове.

Един често срещан мит за дървения паркет е, че местата с голям трафик не бива да бъдат постилани с дърво.

Истината е, че дървените подове могат да добавят значителна стойност към дома, потенциално за повишаване на продажната цена. Инвестирането в дървени подови настилки е добра идея, защото:

  • дървените подове са по-лесни за продаване;
  • 82% смятат, че жилищата с душаме или паркет от масивно дърво се продават по-бързо;
  • 90% смятат, че такива жилища се продават за повече пари и с до 10% повече. Това означава, че ако един дом на стойност 200.000, то много вероятно в него да са инвестирани само 10,000 в твърда настилка. Това повишава стойността на продажбите в дома с 10% и той потенциално може да се продава за 220 000. Всичко това добавя повече удвояване от първоначална инвестиция в дървени подови настилки на самите собствениците.

 

Scroll to Top