Как да направим полета по-икономичен

Всеки, който е летял поне един път със самолет, знае, че както по време на полета, така и преди него портфейла може рязко да намали обема си. За да се избавите от някои излишни разходи и да летите по-икономично е добре да вземете под внимание някои съвети. Ето и една част от начините:

  • Изберете мястото си по-късно.

Някои авиокомпании начисляват допълнителна сума пари за избор на конкретно място. Когато правите своята резервация онлайн, добавете най-долния ред на разходите си за билет. Ако се появите в началото на деня от вашето пътуване, все още можете да получите подходящи места и евтини билети. Някои от най-добрите места се задържат, за всеки полет в самия ден, така че все още имате шанс в един от тези.

  • Багаж със собствени закуски.

Освен ако не летите в международен план е рядко на полета да се раздава безплатна храна. Закуските в самолета не са евтини и почти никога здравословни. Така че не разчитайте на това. Предвидете си закуска с мюсли, домашно приготвени кифли, ядки, бързи закуски, плодове. Всички те правят фантастични туристически храни, които да вземете с вас в чантата си с ръчен багаж. Така едновременно ще се храните по-евтино, отколкото другите пътници, при това здравословно с любимите си храни.

  • Полет по празници.

Навярно вече знаете, че лятото е най-скъпият сезон, в който може да се лети. И въпреки че повечето други са по-достъпни, дните около празниците могат да са луди. Запазете си самолетни билети много по-рано, ако предстоят големи празници, в дните, когато планувате да пътувате със самолет.

  • Полети с ръчен багаж.

Таксите за багаж варират диво. Почти всички авиокомпании събират големи. Защо да плащате за дрехите си, за да летят с вас? Ако вземете с вас всички дрехи по време на пътуване, сметката ви може да бъде астрономическа, още преди да сте достигнали до вашата дестинация. Лесно да се намали количеството на нещата, които се опаковат: Уверете се, че всички ваши дрехи от първа необходимост са в куфара. Може да направите повече комбинации на екипировка, да вземете само два чифта обувките и да планирате по-малко пране. Поместете всичко в туристически размер тоалетни принадлежности.

Scroll to Top