Избор на цвят за паркет в кухнята

Изборът настилки за вашия проект в кухня дава възможност да прекроявате и да разглеждате, преди да е станало време да избирате шкафове.

Вашият паркет трябва да е в цвят и външен вид, който добре ще си партнира с цвета и стила на вашите шкафове.

Тъмните шкафове с официален стил ще изискват цветове на екзотичен-паркет-афромозия в кухнята, които са по-светли и по-елегантни, като камък или мрамор.

Светли шкафове с прост стил са склонни да си партнират идеално с дървени подове, които са по-тъмни и по-малко формални, като дърво.

Една основна концепция е да имате предвид паркета да остава възможно по-прост!

Вашата кухня се нуждае от това да бъде разглеждана като едно цяло, а не поотделно като плочки или дърво.

Не избирайте сложен модел или не използвате твърде много различни цветове в пода. Този тип паркет е твърде разсейващ в кухнята, тъй като има много неща, които се случват визуално в кухня.

Изборът на подови настилки включват дърво, теракот, камък, ламинат.

Дървените подове в кухня създават много топла и приветливо чувство. Кухните, които са боядисани в тон с шкафове са особено подходящи за дървени подове – те предлагат прекрасно допълнение към шкафовете.

Ако вашата кухня е оцветена в нюанс като този на кухненски шкафове, трябва да сте особено внимателни на над това какъв вид на дърво избирате за масивен паркет. Никой не казва, че не могат да се комбинират двата елемента ефективно, но това ще бъде по-голямо предизвикателство, особено ако нямате много опит.

Ако все пак се спрете на сложни дървени подове с оцветени шкафове, се уверете, че етажите са много или по-тъмен или по-леки нюанси от тези на шкафовете.   Това, което най-не се харесва е да имате шкафове и настилката в почти същия цвят. Подобно изпълнение може да създаде усещане, че двата елемента се сблъскват един с друг и не е добра идея.

Дървени подове се предлагат в разнообразие от цветове, видове, размери. Преди много години, единственият вид на дървени подове е твърд дървен материал. Днес, от истинско дърво са налични много продукти, който се състоят от дървен фурнир, ламинирани повърхности за под към шперплат. Те често са въпроси и отговори по предварително завършен и обикновено са по-скъпи от масивно дърво. Този тип продукти е по-лесен за инсталиране, като не изисква шлифоване и довършителни работи след инсталацията.

 Ламинирани и винилови подове също идват в стилове на дърво – въпреки че не истинско дърво. Виниловата настилка е продукт, който изглежда точно като нещо истинско!

Scroll to Top