Постоянно променящото SEO

Има средно десет позиции на страницата с резултатите от търсенето. Страниците, които изпълват тези позиции са подредени по ранг. Колкото по-високо е разположена страницата в резултатите от търсенето, толкова по-добра е вашата честота на кликване и способност за привличане на търсачи. Резултати в позиции 1, 2 и 3 получават много по-голям трафик от резултатите, надолу на страницата и значително повече от резултати на по-дълбоки страници. Фактът, че толкова много внимание отива в обяви означава, че винаги ще има финансов стимул за търсачката на класиране. Без значение колко търсене може да се промени в бъдеще, уеб сайтове и фирми ще привличат внимание, благодарение на видимостта на потребителски трафик и марка, която предоставят.

Когато маркетингът започва в средата на 1990-те години, ръчно подаване, мета ключови думи маркери и ключова дума за плънка са всички редовни части на тактиката, необходими, за да се класира добре. През 2004 г. се измислят връзки от автоматизирани блог коментари и спам, които повлияват над възприятието за трафик. През 2011 г., социални медии са основните методи за провеждане на оптимизация на уеб сайтове. Търсачките са усъвършенствали своите алгоритми, заедно с тази еволюция, толкова много, че тактиките, които са работили през 2004 г. днес могат да навредят на вашето SEO.

Бъдещето е несигурно, но в света на търсене промяната е постоянна. Поради тази причина, търсенето на маркетинг ще продължи да бъде приоритет за тези, които искат да останат конкурентоспособни в интернет. Някои твърдят, че SEO е мъртъв или че SEO достига размери на спам. Както го вижда не е необходима защита, различна от простата логика: уеб сайтове се конкурират за вниманието и поставят в търсачките, както и тези с познания и опит, за да подобрят класирането на един сайт и да получат ползите от увеличения трафик и видимостта.

Важен аспект на оптимизация на сайт е да направи един сайт лесен за потребителите и за търсачките. Въпреки, че търсачките са станали все по-сложни, те все още не могат да видят и разберат уеб страница по същия начин, както човек може. SEO помага на двигателите да разбере какво е всяка страница и как тя може да бъде полезна за потребителите.

Общият аргумент срещу SEO, който често чуваме е свързан с това:

Един ден инженер да изгради търсачка, която изисква уебсайтовете да следват определени правила или принципи, за да се класират или да бъдат индексирани. Всеки аматьор ще иска система, която може да пълзи през всяка архитектура, да прави разбор на всяка сума от комплекс или несъвършен код, да открива начини да се върне във важните резултати, а не тези, които са „оптимизирани“ от експерти“.

Но представете си, от друга страна, най-добрата търсачка в света, която се бори, да разбере снимката до това ниво на сложност. За щастие, SEO позволява уебмастърите да предоставят улики на двигателите в един уеб сайт или онлайн магазин, който помага за разбиране на съдържанието. В действителност, добавяйки правилната структура на вашето съдържание е от съществено значение за SEO. Тя се отразява като дар от природата.

Разбирането на възможностите и ограниченията на търсачките позволява правилно да се изгради формат и поясни уеб съдържание по начин, който търсачките могат да смилат. Без SEO, всеки един уеб сайт ще остане невидими за търсачките. Зад всичко това стартирайте изработка на сайт.

 

Scroll to Top