Най-добрите обувки в историята. 5-те най-успешни модели маратонки и обувки за бягане

Ако четете това, значи сте заинтересовани в намирането на най-успешните, популярни и известни обувки.

Какви маратонки са популярни от десетилетия? И какви модели предпочитат звездите? Най-добрите маратонки на всички времена в ТОП 5 на най-успешните модели.

Converse All Star Chuck Taylor

След 9 години с основаването на Marcus Converse Converse, обувките са създадени от най-великият от всички времена звездата от Чък Тейлър (1917). В продължение на много десетилетия, тези баскетболни обувки бяха на върха на популярността, станали известни на краката не само на Тейлър, но също така и много от членовете на рап, пънк и гръндж. Те са посветена на песента и са снимани във филма с Чък. Тези обувки са спечелили своите звезди. Между другото, този модел е избрал главният герой на филма „Аз, роботът“.

Nike Air Force 1

Създадена през 1982 г., повече от 30 години те остават в топ класацията! Това са първите обувки за баскетбол, в които технологията е използвана «Nike Air» . Много суперзвезди по те игрища, ги носят на краката си, защото са смятани за най-добрите в света. Очевидно, това се дължи на популярността на двойката AF-1 ръчна изработка (от крокодил и анаконда) през 2007 г. са били продадени за $ 2000. Това всъщност ги прави едни от най-скъпите в историята на маратонки. Разбира се, много колекционери са готови да продадат душата си за някои модели на това чудо.

Adidas Superstar / Pro Model

Какво е света на маратонки, без суперзвездата Adidas. Това е мега звездата в спортните обувки. Тези легендарни обувки бяха пуснати за първи път през 1969 г. От този момент нататък се продава милиони копия, които бързо отиват на баскетболните игрища в ежедневието. Между другото, Adidas е не само първият спортен модел, но и първите обувки с гума, която да защитава пръстите. Superstar е носен от много крака, в това число рапъри Run-DMC и до създателя на Yahoo. И до ден днешен продължава триумфалното им носене по цялата планета.

Puma Клайд

Създадени през 1968 г., популярна и до днес! Притежават уникален дизайн, което ги откроява сред останалите на улицата. В същото време, малко хора знаят, че първоначално Клайд  създава моделът за германския национален отбор, на Олимпийските игри ’68. Серията носи името на легендарния баскетболист Уолт Фрейзър и е освободен на специално издание само през 1973 г. Преди това, през първите пет години са били само във велурени вариации, наречени Seude.

Reebok Pump Omni

Топ маратонките са създадени през 1991 г., за първи път разкриват пред света революционна технология «ReebokPump». Това се дължи благодарение на факта, че Reebok  биха могли да застрашат позицията на конкурентите и да спечелят на пазара сред десетки модели. Между другото, Reebok Pump Omni  бяха на краката на Дий Браун по време на победата му в AllStarsWeekend 2001 година. Невероятен комфорт и зашеметяващ дизайн – вероятно това е един от най-важните фактори, които карат някои фенове да притежават повече от сто чифта Reebok Pump Omni!

Scroll to Top