Какви са недостатъците при монтаж на ламиниран паркет над бетон

Ламинираният паркет се вписва в хладен интериор, както и в уютни схеми на дизайн.

Ламинираният паркет служи за спестяване на пари и е идеален съвременен избор за подова настилка. Такъв можете да инсталирате в почти всяка стая и над всякакъв вид под, а това включва и бетон. Дъските се захващат заедно образуват единица, която се поставя върху пода, което означава, че не се залепва, заковава или прикрепя по друг начин. Тази функция прави ламината много подходящ за инсталиране върху бетон, но когато се вземат предвид други фактори, бетонът не е задължителен за този вид подова настилка.

Влага

Влагата е враг на гипсофазерната сърцевина с висока плътност в ламиниран паркет. Така бетонът може да бъде пълен с влага, дори когато си мислите, че е сух. Ламинираният паркет препоръчва да чакате най-малко 60 дни за пълното изсъхване на бетона, преди да положите ламинат над него, но дори и тогава, трябва минимум 4-мил пластмаса пароизолация. Ако излетият бетон е под този клас, избягвайте монтаж на ламиниран паркет, защото шансовете на водата да се просмуква през бетона и да изкривява дъските е твърде голям.

Неравност

Изравняване на пода е необходима предпоставка за монтаж на ламинат. Някои стари бетонни подове могат да бъдат трудни за създаване на желаното ниво. Такива подове могат да бъдат пълни с неравности, като например остри неравности или големи, плитки вдлъбнатини и други. Ако въпреки това подът има множество неравности, те трябва да се компенсират с покриване с шперплат, преди полагане на ламината.

Комфорт

Бетонът е труден и студен, а ламинираният паркет няма да направи много, за да смекчи тези характеристики. Много ламинат продукти са с по-малко от 1/2 инч дебелина и имат малък или никакъв изолационен слой. Освен това, въпреки че дават облика на дървесната повърхност, те почти няма еластичност в резултат от бетона. В резултат от бетона, често се получава неподвижност и негостоприемен прохлада.

Средства за защита

Нито един от недостатъците на бетонния под не е непреодолим. Може да се избегнат проблеми с влага, чрез тестване на бетона и престараване бариерата за влага – например, при използване на два слоя пластмасови покрития. Ако настилката е особено неравномерна, изравнявайки го в два етапа: първо, като го сплесквате с подов буфер и стъргалка и след това, като обхващате цялата подова покривка до изравняване и остъргване. Така може да смекчите твърдостта на повърхността на бетона чрез инсталиране на подложка от пяна, която да добави изолация и да запази пода по-топъл.

Scroll to Top