9 полезни съвета за домакинството

Ако по една или друга причина се случва така, че да прекарвате много време у дома или намирате такава в уикенда, които пренареждате всяко нещо по 10 пъти, то значи тази тема ще е подходяща за вас. С нея може да разнообразите не само ежедневието, но и дома си.

За целта предлагаме ви 9 полезни съвета за домакинството и нестандартни приложения на някои неща от бита. Ето и тях:

Какво да направим от старите ластички – освен за затваряне на капаци, може да го използвате за уплътняване на широки ръкавици, като поставка за телефон на плота на масата, за оформяне на маникюр и куп други хрумки. Само развържете въображението си и ще се изненадате на възможните приложения.

За какво служи алуминиевото фолио – ако нямате фуния за преливане на течност, тъкмо с фолио от алуминий може да направите такова за еднократна употреба. Освен това то служи за подостряне на ножици.

Приложения на опаковъчното фолио – идеален помощник за всяка домакиня, която желае да изолира миризмите в хладилника. Ако е останало ядене от вечерята, спокойно може да покриете чинията с него. По същия начин може да покривате отворена консерва, кофичка кисело мляко, формата за лед и пр.

Какво да направим със старите дрехи – от стари дънки, например може да си направите чудесен органайзер или торба за банята, в чиито джобове да поставяте туби, шишенца, четка и паста за зъби.

Дървените шишове могат да са от полза и за – удобни са за почистване на канала в банята. Шишовете са и неотменен помощник в кулинарията при приготвяне на тестени изделия. Докато се пекат може да бодете с тях, за да разберете дали хомогенната смес се е опекла и във вътрешността.

Със сок от лимон може да – ако нямате под ръка сокоизстисквачка, с кухненска шипка, хванете средата на лимона и завъртете щипката, до пълното му изискване.

Лак за нокти – ако имате много изветряващи вече лакове за нокти в различни цветове, възползвайте се от тях. Оцветете дръжките на ключовете и така по-лесно ще ги различавате.

Захарта може да послужи и в – поддръжка на печката свежа и чиста. Освен за забърсване, като ексфолиант на стъкления под може да поставите лъжичка от нея в купа, която да оставите във фурната. Захарта отнема не само лошата миризма, но и влагата. Захарта е идеални и за разпалване на камината. За целта насипете от нея върху лист хартия и драснете кибрита. Ще останете изненадани, какъв мощен факел сте имали под ръка.

Старият гребен може да послужи за успешно зачукване на гвоздей на стената. Така едновременно ще предпазите пръстите от нараняване, а и ще сте центрирали на точното място.

Scroll to Top