Как се прави демонтаж на хангари?

Днес хангарите са бързо изграждащи, със закрити метални конструкции, които са предназначени за съхранение на големи машини (самолети, трактори и друга техника). Много често хангарите се използват и като складови помещения, на територии на заводи и комбинати.

Хангара това е сравнително скъп и бързо строящ се гараж, който може да се сглоби и разглоби. Той може да бъде преместен на друга територия (ако предприятието смени географското си разположение). Именно затова, хангарите са получили такава широка популярност и в момент на реконструкция на съоръжението е, необходимо да се използва специална техника и нужния опит, които ще помогнат да се съхранят всички елементи на изграждането му. Изпълнението на демонтаж на хангари не е много лесна задача. Необходимо е, да се огледа обекта, да се предвиди предварително всички евентуални демонтажни работи, за да се предложи на клиента най-добрите условия. Освен това, при необходимост, задължително се изхвърлят отпадъците от метални елементи от територията на предприятието. Чрез използване на специална техника, клиента може да е уверен, что хангара ще бъде демонтиран/монтиран качествено и в кратък срок.

Бърз демонтаж на хангар

Преди да се започне демонтажната работа, предварително се оглежда обекта, като се изготвя стратегически план и се подготвя необходимата техника и инвентар. След като всички действия се съгласуват с клиента и главния инженер, се прибягва към изпълнение на демонтажа.
При извършване на демонтаж на хангари от квалифицирани специалисти всичко минава с висока степен на качество, защото тези професионалисти притежават голям опит и имат нужните сертификати, като в работата си използват само проверена техника, която им позволява не само да извършат качествен демонтаж на металните конструкции, но и да съхранят всички елементи на хангара. Работата преминава с използването на:

  • Газификатор 0,5 м3 (равняваш се на 60 кислородни бутилки);
  • Крио цилиндър 180 литра;
  • Контейнер за течен кислород 2 тона;
  • Контейнер за течен кислород 0,5 тона
  • Оборудване за без огнево рязане на метала;
  • Газорезателни комплекти;
  • И цял инвентар за демонтаж на хангари;

Демонтажа на хангари се извършва при снети панели на носещата рамка. След това се демонтира само металната рамка, като целия комплект се сортира и съхранява на  определено място. При необходимост се извършва рязане на металната конструкция. След приключване на работата, всички елементи на хангара се товарят на камион за транспортиране до другото местопредназначение.

По принцип хангарите значително се различават един от друг (по структура и крепежни елементи), и за тяхното разглобяване се изисква индивидуален подход към всеки елемент. Ако се окаже, че специалната техника за разглобяването на съоръжението е неактуално, то се преминава към ръчен демонтаж на всеки елемент на металната конструкция

Много фирми извършват демонтаж на хангари, но е добре да се обърнете към такава, която има дългогодишен опит в тази сфера. Защото качествената специализирана техника, професионализма на персонала и точните указания на инженерите са  отлична предпоставка за ефективност на свършената работа.

Scroll to Top